Pao helikopter na vojnoj Olimpijadi u Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao helikopter na vojnoj Olimpijadi u Rusiji

Ruski vojni helikopter Mi-28N srušio se na aeromitingu u gradu Rjazanu, tokom akrobatskog leta izvedenog u sklopu prve vojne Olimpijade u Rusiji.

Jedan pilot je uspio da se katapultira, dok se za drugim još traga, javljaju ruski mediji.

Tokom izvodjenja akrobatske tačke, helikopter koji pripada letačkoj akrobatskoj grupi "Berkuti" (Zlatni orlovi) se iznenada nagnuo u stranu i počeo nekontrolisano da gubi visinu.

Letielica je pala u šumu nedaleko od aerodroma >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i po udaru o zemlju se zapalila. Vatrogasci su brzo stigli na mjesto nesreće i ugasili vatru.

Zasad nema zvaničnih informacija o tome da li su oba pilota preživjela nesreću, a preliminarni izvještaji ukazuju na to da se jedan pilot spasao.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.