Palma odbio da se njegov lik nadje na freskama medju svecima

Izvor: medio.rs, 07.Jan.2016, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma odbio da se njegov lik nadje na freskama medju svecima

Vladika šumadijski Jovan mi je predložio i rekao da je to običaj i da graditelji crkava imaju svoju fresku, kao i da se ona nalazi u crkvi među svecima! Nisam se složio i nisam prihvatio taj predlog. Političari nisu sveci, političari su promenljivi, sveci su večiti - rekao je Marković

Predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković – Palma izjavio je da njegov lik, kao ktitora, neće biti među fraskama u crkvi koju gradi njegova porodica i preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << ATP “Palma” u Končarevu.

– Vladika šumadijski Jovan mi je predložio i rekao da je to običaj i da neimari, graditelji crkava imaju svoju fresku i da se ona nalazi u crkvi među svecima, nisam se složio i nisam prihvatio taj predlog, političari nisu sveci, političari su promenljivi, sveci su večiti – rekao je Marković Tanjugu.

– Predložio sam, i vladika se složio, da na ulazu u crkvu, kraj vrata, stoji ploča na kojoj će da piše da je ktitor ATP Palma i porodica Marković -dodao je Marković.

Govoreći, sinoć, na ceremoniji paljenja badnjaka u Končarevu, rodnom selu Markovića u kome i sada živi sa porodicom, on je dodao da je od vladike Jovana dobio blagoslov da crkva bude otvorena 26. juna u nedelju.

Crkva je, unutrašnji deo, 90 odsto završena a posvećena je Svetom Jovanu Kristitelju, krsnoj slavi Markovića i velikog broja domaćinstava u Končarevu, dodao je Marković.

– U dvorištu crkve napravićemo jedan mali raj, i biće to, budite sigurni, najlepša crkva u Evropi – poručio je Marković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Palma odbio da se svrsta među svece

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jan.2016

Prdsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković Palma izjavio je da njegov lik, kao ktitora, neće biti među fraskama u crkvi koju gradi njegova porodica i preduzeća ATP "Palma" u Končarevu...- Vladika šumadijski Jovan mi je predložio i rekao da je to običaj i da neimari, graditelji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.