Palestinci osuđuju dil Izraela i UAE-a uz blagoslov SAD-a: Povući tu sramotnu i neprihvatljivu deklaraciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2020, 17:26

Palestinci osuđuju "dil" Izraela i UAE-a uz blagoslov SAD-a: "Povući tu sramotnu i neprihvatljivu deklaraciju"

Palestinsko rukovodstvo odbacuje i osuđuje iznenadnu trilateralnu objavu SAD, Izraela i UAE o uspostavljanju potpune normalizacije odnosa

Nabil Abu Rudeinah, portparol palestinskog predsednika Mahmuda Abasa kaže da palestinsko rukovodstvo odbacuje i osuđuje iznenadnu trilateralnu objavu SAD, Izraela i UAE o uspostavljanju potpune normalizacije odnosa izmedu "izraelske okupatorske države" i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Palestinsko rukovodstvo smatra ovaj sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svojevrsnim udarom na arapske mirovne inicijative i na sve odluke sa arapskih i islamskih samita kao i rezolucije UN-a i tretira ga kao čin agresije na palestinski narod i na njegovo pravo da uspostavi nezavisnu palestinsku državu na svim okupiranim teritorijama uključujući i Istočni Jerusalim, navodi se u saopštenju Rudeinaha.

Ovaj sporazum je de fakto priznanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela, pa palestinsko rukovodstvo zahteva od UAE da odmah povuku tu sramotnu i neprihvatljivu deklaraciju, navodi se u saopštenju koje je poslala palestinska ambasada u Beogradu.

Palestinsko rukovodstvo naglašava da niko pa ni UAE, nema pravo da govori u ime palestinskog naroda i ne dozvoljava nikome da se meša u palestinske poslove.

Palestinsko rukovodstvo poziva na sazivanje hitne sednice Arapske lige i Organizacije islamskih zemalja kako bi zajednički odbacili ovu deklaraciju.

Takođe, palestinsko rukovodstvo poziva međunarodnu zajednicu da se pridržava međunarodnog prava i rezolucija UN koji predstavljaju osnovu za rešavanje palestinsko-izraelskog sukoba, navodi se uz saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.