Pala krv na ulicama SAD: U nemirima stradali policajac i mladić VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 30.Maj.2020, 13:41

Pala krv na ulicama SAD: U nemirima stradali policajac i mladić VIDEO/FOTO

U uličnim nemirima u Kaliforniji sinoć je u pucnjavi jedan policajac poginuo, a drugi je ranjen, izvestio je CNN.

U nemirima je učestvovalo najmanje 7.500 demonstranata.

Policija je saopštila da je istraga u toku.

Federalne objekte u Ouklandu čuvaju pripadnici Federalne službe bezbednosti.

Nasilna smrt Afroamerikanca Džordža Flojda prošlog ponedeljka tokom policijske intervencije u Mineapolisu "zapalila" je Ameriku.

U mnogim gradovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << širom zemlje održani su protesti ogorčenih gradjana, a bilo je nasilja, žestokih sukoba sa policijom i hapšenja više desetina učesnika.

Policiji su stigle prijave o vandalizmu, kradjama, podmetanjima požara i napadima na pripadnike policije.

Tokom protesta noćas u Detroitu, zbog smrti Džordža Flojda u Mineapolisu, iz vatrenog oružja ubijen je jedan mladić, saopštila je policija tog američkog grada.

Predstavnica policije Ditroita Nikol Kirkvud navela je da je sinoć, pola sata pre ponoći po lokalnom vremenu, iz jednog džipa otvorena vatra na ljude koji su u Detroitu protestvovali zbog nasilne smrti Džordža Flojda u Mineapolisu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nove žrtve sukoba u SAD, ubijeni mladić i policajac (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 30.Maj.2020

U uličnim nemirima u Kaliforniji sinoć je u pucnjavi jedan policajac poginuo, a drugi je ranjen, izvestio je CNN. U neredima je život izgubio i jedan mladić.. Demonstracije ne prestaju U nemirima je učestvovalo najmanje 7.500 demonstranata.. Policija je saopštila da je istraga u toku, prenosi B92.. Federalne...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.