Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jan.2016, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan se nudi da bude domaćin razgovora Saudijske Arabije i Irana

Pakistanski premijer Navaz Šarid ponudio je da bude domaćin razgovora Irana i Saudijske Arabije na kojima bi dva najveća rivala na Bliskom istoku pokušala da prevaziđu međusobne razlike.

Šarif je danas u Teheranu razgovarao s iranskim predsjednikom Hasanom Rohanijem, dok se u ponedjeljak sastao sa saudijskim kraljem Salmanom u Rijadu.

Poslije sastanka s Rohanijem, Šarif je rekao novinarima da je Iran izrazio interesovanje za poboljšanje odnosa sa Saudijskom Arabijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i da će odrediti glavnog zvaničnika za buduće razgovore.

Šarif je rekao da će razgovarati i sa Saudijskom Arabijom kako bi je podstakao da odredi osobu za pregovore.

Tenzije između Rijada i Teherana su dodatno zategnute pošto je Saudijska Arabija pogubila jednog šiitskog sveštenika 2. janura, zbog čega je na protestima napadnuta saudijska ambasada u Iranu. Rijad je reagovao prekidom diplomatskih odnosa s Teheranom.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.