Pakistan: Ubijena četiri vojnika i četvoro ekstremista na granici sa Avganistanom

Izvor: B92, 12.Jul.2020, 20:53

Pakistan: Ubijena četiri vojnika i četvoro ekstremista na granici sa Avganistanom

Pakistanska vojska saopštila je da su četiri vojnika i četiri ekstremista ubijeni tokom pucnjave u severozapadnoj pokrajini Severni Vaziristan.

U saopštenju vojske navodi se da je do razmene vatre došlo nakon što je vojno osoblje rano jutros opkolilo skrovište ekstremista, prenosi AP.

Ekstremisti nisu identifikovani, ali pakistanska vojska se godinama bori protiv pripadnika pakistanske talibanske grupe poznate kao Tehrik-e-Taliban (TTP) u toj regiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Grupa, koja je takođe izrazila podršku Islamskoj državi u Avganistanu, objavila je rat vladi Pakistana pre više od decenije. Od tada su izvršili niz napada, uključujući i brutalni napad na Javnu školu vojske Pakistana na severozapadu Pešavara u decembru 2014. ubivši 140 dece i nekoliko nastavnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.