Pakistan: Istraga nesreće

Izvor: B92, 21.Apr.2012, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Istraga nesreće

Islamabad -- U Pakistanu je pokrenuta istraga o avionskoj nesreći u kojoj je poginulo svih 127 putnika i članova posade. Vlasniku kompanije je zabranjeno napuštanje zemlje.

U međuvremenu, počelo je i sahranjivanje žrtava nesreće.

I malene nade da je neko od 127 putnika i članova posade preživeo stravično rušenje aviona u Islamabadu su nestale.

Avion se, pošto se srušio u polje pri pokušaju da sleti na aerodrom u Ravalpindiju u predgrađu pakistanske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prestonice, zapalio.

Niko nije preživeo. Neka od tela koja su izvukli spasioci već su predata porodicama. U avionu je bilo i jedanaestoro dece.

Među ostacima aviona, ostacima tela razbacanim u prečniku od dva kilometra, pronađena je i crna kutija, koja bi mogla da rasvetli zašto je do nesreće došlo.

Prema jednoj verziji, pilot je pri sletanju izgubio kontrolu zbog loših vremenskih uslova, prema drugoj u avion je udario grom.

Postoji sumnja i da je avion bio star i tehnički neispravan.

Putnički avion kompanije "Bodža er", boing 73 leteo je iz Karačija za Islamabad. Ova mala pakistanska kompanija počela je da leti posle 11 godina pauze.

Direktoru "Bodža era" Faruku Bodži je zabranjeno da napušta Pakistan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.