Srušio se avion sa 127 putnika u Pakistanu, nema preživelih

Izvor: Blic, 20.Apr.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se avion sa 127 putnika u Pakistanu, nema preživelih

Nema šanse da je iko preživeo današnju nesreću kada se pakistanski "boing 737" srušio u blizini Islamabada, a do sada je izvučeno 110 tela, saopštila je policija.

"Avion je potpuno uništen i ako bi neko preživeo to bi bilo pravo čudo", rekao je AFP-u policijski zvaničnik Fazl Akbar koji se nalazi na mestu nesreće.

Pakistanski ministar odbrane Čaudri Ahmed Muhar rekao je da postoje veoma male šanse da je neko preživeo današnju nesreću aviona koji se srušio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prilikom sletanja na aerodrom u Islamabadu, a leteo na liniji Karači-Islamabad.

Do sada je izvučeno 110 tela iz olupine aviona, rekao je novinarima brigadir Sarfraz Ali koji predvodi operaciju spasavanja.

"Ne možemo da ih identifikujemo, jer su neka tela potpuno neprepoznatljiva", dodao je on.

Ostaci aviona su razbacani u radijusu od oko dva kilometara, kazao je Sarfraz Ali i naveo da je obezbeđena rasveta kako bi operacija bila nastavljena tokom noći.

Oficir pakistanske mornarice, kapetan Aršad Mahmud rekao je da se nesreća dogodila u trenutku kada se avion približavao pisti za sletanje, da je pilot izgubio kontrolu zbog loših vremenskih uslova, pa je avion udario o tle.

Sajfur Rehman, zvaničnik policijskog spasilačkog tima, kazao je da se avion zapalio odmah po udara o zemlju, prenosi AFP.

Kontradiktorne su brojke putnika i članova posade. One se kreću od 121 do 131.

Francuska agencija prenosi da je bio 121 putnik, među kojima 11 dece i šest članova posade.

Avion se srušio usled izuzetno lošeg vremena, kiše i jakog vetra, na samo tri kilomeara od glavnog autoputa u Islamabadu.

Pakistanska državna televizija javila je da su sve bolnice u Islamabadu i obližnjem gradu Ravalpindiju dignute na najviši stepen uzbune.

Spasilačke i vatrogasne ekipe su na mestu nesreće, a Geo televizija je prenela da je avion potpuno uništen, prenose agencije.

Avioni "Bhodže Erdžeta", privatne kompanije koja je vlasnik ove uništene letelice, lete samo petkom.

Odmah je pokrenuta zvanična istraga o današnjoj tragičnoj avionskoj nesreći koju direktno nadgledaju predsednik i premijer Pakistana.

Povezane vesti: Poginuo savetnik predsednika DR Konga u avionskoj nesreći Pao avion sa 32 putnika na Papui Novoj Gvineji Deseta žrtva u udesu aviona u Nevadi Teretni avion pao na Karači Srušio se teretni avion u Avganistanu, sedam osoba poginulo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema preživelih u olupini aviona, izvučeno 110 tela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2012

ISLAMABAD -..Nema šanse da je iko preživeo današnju nesreću kada se pakistanski "boing 737" srušio u blizini Islamabada, a do sada je izvučeno 110 tela, saopštila je policija, a vlasti Pakistana navode da je svih 127 putnika i članova posade poginulo...Boing 737 privatne privatne pakistanske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pakistan: Istraga nesreće

Izvor: B92, 21.Apr.2012, 12:30

Islamabad -- U Pakistanu je pokrenuta istraga o avionskoj nesreći u kojoj je poginulo svih 127 putnika i članova posade. Vlasniku kompanije je zabranjeno napuštanje zemlje...U međuvremenu, počelo je i sahranjivanje žrtava nesreće...I malene nade da je neko od 127 putnika i članova posade preživeo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.