Pajtić: Vlada Vojvodine bez SPS-a

Izvor: B92, 04.Jul.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Vlada Vojvodine bez SPS-a

Potpredsednik DS-a Bojan Pajitć kaže da će nova vojvođanska vlada biti bez SPS-a i da će biti formirana 11. jula, kada je zakazana sednica Skupštine Vojvodine.

Tada će biti formirani i ostali pokrajinski organi, kaže Pajtić. DS i Savez vojvođanskih Mađara imaju komotnu većinu za pravljenje nove Vlade Vojvodine, a na pitanje da li će u njoj biti mesta i za Ligu socijaldemokrata Vojvodine Pajtić je samo rekao "sa Ligom se još pregovara".

On je najavio da će nova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokrajinska vlada biti slična prethodnoj ali da će ona ovaj put biti bez SPS-a.

"Sa njima nema ni pregova o Vladi Vojdovine, ima o konsktruktivnom radu skupštine ali ne i oko izvršne vlasti. Izborna volja građana Vojvodine pokazala je da ne žele da SPS bude u izvršnoj vlasti", rekao je Pajtić.

Na ovu izjavu Pajtića reagovao je potpredsednik SPS Dušan Bajatović koji kaže da je iznenađen odlukom Bojana Pajtića da prekine pregovore sa SPS.

"Vlada Vojvodine će biti u sličnom sastavu kao dosadašnja, ali će imati manje od aktuelnih 13 sekretarijata", rekao je Pajtić, istakavši da je ovo prvi put u istoriji AP Vojvodine da je neko po treći put dobio priliku da formira vladu Vovjvodine, što je najbolje priznanje za dosadašnji rad.

Pajtić je naglasio da je koalicija Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara dogovorena još pre nekoliko nedelja i da je rezultat toga činjenica da je Pastor novi predsednik vojvođanskog parlamenta.

On je istakao da se upravi vode pregovori sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine oko učešća u vladi i da će se za nekoliko dana znati da li će LSV biti član te vlade.

"Nije precizirano da li će vladajuća većina imati 70 ili 80 poslanika, ali je u principu svejedno, jer će u svakom slučaju to biti stabilna većina", rekao je Pajtić, ističući da je za DS izuzetno značajna saradnja sa SVM, jer su, kako je kazao, u prethodnom periodu pokazali da znaju da sarađuju i da im je ista platforma - a to je stabilna Vojvodina.

Na direktno pitanje da li će LSV biti deo nove pokrajinske vlade , Pajtić je odgovorio: "Pregovaramo i sve će se znati u narednih nekoliko dana".

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je potvrdio da će zakazati sednicu pokrajinskog parlamenta za 11. jul u 11 sati, i dodao je da je obavio konsultacije sa svim polaničkim grupama i da je došao do zaključka da, kako je rekao, postoji masivna većina oko liste "Izbor za bolju Vojvodinu" za formiranje nove vlade.

U pokrajinskom parlamentu koji ima 120 mesta, DS ima 58 odbrnika, a SVM sedam. LSV koja bi mogla biti potencijalni partneri i u ovoj pokrajinskoj vladi, ima 10 odborničkih mandata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Vlada Vojvodine u sredu 11. jula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2012

NOVI SAD -..Nova Vlada Vojvodine biće izabrana u sredu, 11. jula na sednici pokrajinskog parlamenta, najavio je danas novi-stari mandatar Bojan Pajtić koji je obavestio predsednika Skupštine Ištvana Pastora da ima većinu za sastav kabineta...Pajtić je izjavio da će nova vlada imati manje sekretarijata,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Uskoro nova Vlada Vojvodine

Izvor: Danas, 04.Jul.2012

Premijer i predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Pajtić i Ištvan Pastor najavili su da će nova pokrajinska vlada biti izglasana na skupštinskom zasedanju 11. jula. Pastor i Pajtić su na zajedničkoj konferenciji za novinare rekli da će Vlada Vojvodine imati komotnu većinu u parlamentu APV, koju...

Nastavak na Danas...

Pajtić: Pokrajinska vlada sledeće srede

Izvor: Novine novosadske, 04.Jul.2012

Nova Vlada Vojvodine biće izabrana u sredu, 11. jula na sednici pokrajinskog parlamenta, najavio je pokrajinski mandatar Bojan Pajtić.. Pajtić je, kako prenosi RTV, obavestio danas predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora da ima većinu za sastav kabineta. Pajtić je izjavio da će nova vlada...

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.