Pajević: Tehnički razgovori o nastavku pristupanja 18. jula

Izvor: Blic, 05.Jul.2013, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajević: Tehnički razgovori o nastavku pristupanja 18. jula

Direktor Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević izjavio je da je sa Evropskom komisijom danas dogovoreno da se 18. jula održi prvi sastanak posvećen tehničkim razgovorima o nastavku procesa pristupanja.

Prema njegovim rečima, fokus tih razgovora biće poglavlja 23 i 24.

"Iskoristićemo taj radni 18. jul da se dogovorimo o početku skrininga koji je predvidjen za ranu jesen", rekao je Pajević na seminaru "Uvod u proces pregovora o pristupanju EU - pregovaračka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poglavlja 23 i 24".

Na pitanje novinara da li će možda on biti šef pregovaračkog tima sa EU, Pajević je tu mogućnost odbacio, dodavši da ne želi da učestvuje ni u nagađanjima o drugim kandidatima.

Pajević je ocenio da će proces pregovaranja sa EU biti administrativno težak i dugotrajan.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.