Padavine se očekuju u celoj Srbiji; Putevi zavejani, obustavljen saobraćaj VIDEO

Izvor: B92, 05.Feb.2020, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Padavine se očekuju u celoj Srbiji; Putevi zavejani, obustavljen saobraćaj VIDEO

Vozačima se savetuje oprezna vožnja zbog moguće pojave mestimične poledice na putevima, saopštili su Putevi Srbije.

Poseban oprez je potreban na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, saopštili su Putevi Srbije.

U sredu su vozila kod Novog Pazar bila zavejana te su se stvorile kolone vozila i obustava saobraćaja koja još uvek traje na pojedinim putevima.

RHMZ izdao je crvrno upozorenje na olujni vetar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sneg. Tokom večeri i noći duvaće jak i olujni severozapadni vetar, koji će na planinama usloviti stvaranje snežnih nanosa.

Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije u većem delu zemlje biće padavina, u brdsko-planinskim krajevima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije očekuje se novih 5 do 10 centimetara snega, ponegde i više, a u nižim predelima formiraće se manji snežni pokrivač.

Kako saopštava JP Putevi Srbije, neprohodni su sledeći putni pravci: I B-21, Ivanjica/Novi Pazar (Javor) - Sjenica, I B-29, Užice/Novi Pazar - Sjenica - Novi Pazar, II A-152, Topola - Donja Šatornja - Rudnik - Bućin Grob, II A-175, Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona.

Kod Varde u opštini Kosjerić je deset vozila zavejano, pa su u akciju spašavanja krenuli vatrogasci, ali i vozila komunalnog preduzeća, javlja RTS. Kako se navodi, među zavejanim putnicima je i jedna trudnica. Sneg koji je intenzivno padao, tokom večeri je oslabio. Teretna vozila koja izlaze iz Srbije na graničnom prelazu Kelebija čekaju do tri sata, na Batrovicma šest sati, a na prelazu Sremska Rača sat vremena.

Na graničnom prelazu Horgoš teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju 90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja. Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulaz i izlazu iz Madjarske i Hrvatske i tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje na srpsim graničnim prelazima.

Iz nadzorne službe JP „Putevi Srbije“ ističu da će sa čišćenjem ovog putnog pravca nastaviti kada im za to dozvole vremenske prilike, jer usled jakih snežnih padavina, olujnih naleta i smanjene vidljivosti rad mašina, vozila i ljudstva nema efekta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.