PUTNIČKI AVION SE ZAKUCAO U JEZERO! Najmanje 19 mrtvih, lokalci pokušavaju da spasu zarobljene u letelici (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2022, 19:12

PUTNIČKI AVION SE ZAKUCAO U JEZERO! Najmanje 19 mrtvih, lokalci pokušavaju da spasu zarobljene u letelici (VIDEO)

Policija tvrdi da su uspeli da spasu priličan broj ljudi

Najmanje 19 osoba je poginulo kada se manji putnički avion srušio jutros u jezero Viktorija, u Tanzaniji, dok je pokušavao da sleti na aerodrom u Bukobi, javio je BBC.

Lokalne vlasti su saopštile da je, od 43 osobe koje su bile u avionu kompanije "Presižen er", 26 prebačeno u bolnicu, ali, iako se to ne precizira, veruje se da su neki tamo preminuli.

Dvojica pilota su preživela nesreću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i uspeli su da razgovaraju sa lokalnim zvaničnicima iz pilotske kabine, ali premijer Kasim Madžaliva navodi su možda preminuli u međuvremenu. Spasioci i lokalni ribari pokušavaju da spasu one koji su još zarobljeni u avionu.

- Uspeli smo da spasemo priličan broj ljudi - rekao je novinarima komandir policije provincije Kagera Vilijam Mvampagale, preneo je AP. On je dodao da je letelica naišla na probleme i loše vreme i da je u trenutku pada aviona padala kiša.

Državna televizija TBC je prenela da je avion, koji je poleteo iz Dar es Salama, jutros pao u jezero Viktorija zbog oluje i jake kiše. Video snimci i slike koje su kružile društvenim mrežama pokazuju da je avion skoro potpuno potopljen u vodi jezera.

Predsednica Tanzanije Samia Suluhu Hasan pozvala je na smirenost dok se spasilačka operacija nastavlja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.