PUTINOVA PRETNJA DA ĆE UPOTREBITI NUKLEARNO ORUŽJE JE - STVARNA! Bajden zabrinut: Svi su me gledali kao da sam lud...

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 10:15

PUTINOVA PRETNJA DA ĆE UPOTREBITI NUKLEARNO ORUŽJE JE - STVARNA! Bajden zabrinut: "Svi su me gledali kao da sam lud..."

Predsednik SAD-a je Putinovu izjavu ocenio kao "apsolutno neodgovornu".

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je pretnja da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao upotrebiti taktičko nuklearno oružje - "stvarna".

Bajden je, u subotu, Putinovu izjavu da je Rusija rasporedila svoje prvo taktičko nuklearno oružje u Belorusiji, ocenio kao "apsolutno neodgovornu", podseća Rojters.

- Kada sam bio ovde pre dve godine i rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da sam zabrinut zbog presušivanja reke Kolorado, svi su me gledali kao da sam lud - rekao je Bajden grupi donatora u ponedeljak u Kaliforniji.

On je dodao da su ga isto tako gledali kada je rekao da je zabrinut da bi Putin mogao da upotrebi taktičko nuklearno oružje. 

- Ta (mogućnost) je stvarna - istakao je Bajden.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je prošle nedelje da je njegova zemlja počela da preuzima rusko taktičko nuklearno oružje, od kojih je pojedino tri puta moćnije od atomskih bombi koje su SAD bacile na Hirošimu i Nagasaki 1945. godine.

Rusija je u maju odbacila Bajdenove kritike na račun njenog plana da rasporedi taktičko nuklearno oružje u Belorusiji, navodeći da su SAD decenijama raspoređivale takvo nuklearno oružje u Evropi.

SAD su ranije saopštile da nemaju nameru da menjaju svoj stav o strateškom nuklearnom oružju kao odgovor na raspoređivanje ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji, kao i da ne vide nikakve znake da se Rusija sprema da to oruže upotrebi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.