PUTIN SE OBRATIO NACIJI! Doneo je radikalnu odluku, jednom rečenicom ODUŠEVIO CELU RUSIJU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2020, 17:02

PUTIN SE OBRATIO NACIJI! Doneo je radikalnu odluku, jednom rečenicom ODUŠEVIO CELU RUSIJU (VIDEO)

On je pozvao građane da pažljivo prate zahteve vlasti i preporuke lekara.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u obraćanju naciji objavio ceo april neradnim zbog situacije sa virusom korona.

- Doneo sam odluku da produžim režim neradih dana do kraja meseca. Tj. zaključno sa 30. aprilom. Naglašavam: sa redovnim platama radnika - rekao je Putin u pobraćanju naciji.

Organi vlasti, bolnice, apoteke i prodavnice će nastaviti sa radom i u narednom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << periodu.

Ruski predsednik kaže da lekari drže odbranu od ofanzive epidemije korona virusa.

- Naša država je velika, različita gustina naseljenosti. Postoje subjekti Federacije gde je korona već stvorila ozbiljnu pretnju za ljude, kao na primer, u Moskvi, gde još uvek nismo uspeli da preokrenemo situaciju, bez obzira na preduzete mere federalnih i gradskih vlasti - rekao je Putin.

Vrhunac epidemije u Rusiji i svetu, još uvek nije prošao. Zbog toga, ruski lider naglašava da će rigorozne mere u regionima zavisiti od epidemiološke situacije.

Predsednik je naglasio da je neradna nedelja pokazala da shvatanje ozbiljnosti situacije pomaže da se smanje rizici.

U narednom periodu, prema rečima Putina, treba sačuvati i radna mesta i prihode građana.

- Realizujući mere za borbu protiv epidemije, ne smemo da zaboravimo da je isto tako važno sačuvati radna mesta i prihode građana. To je zajednički prioritet Vlade, regiona i biznisa - zaključio je predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.