PUTIN POSLAO NOVOGODIŠNJU PORUKU SRBIJI: Naši odnosi zasnovani na VEKOVNOM prijateljstvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Dec.2023, 13:52

PUTIN POSLAO NOVOGODIŠNJU PORUKU SRBIJI: "Naši odnosi zasnovani na VEKOVNOM prijateljstvu"

Dva naroda po njemu veže duhovna bliskost

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Novu godinu i Božić šefovima stranih država i vlada, među kojima je i Srbija, a u čestitki srpskom kolegi Aleksandru Vučiću istakao je da se odnosi dveju država razvijaju na konstruktivan način, saopštila je pres služba Kremlja.

Predsednik Rusije ove godine nije čestitao novogodišnje praznike američkom predsedniku Džozefu Bajdenu i predsednicima drugih zapadnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << država. Na spisku se ne nalaze predsednici Velike Britanije, Nemačke, SAD, Francuske, Japana i drugih neprijateljskih država za Rusiju. Putin im praznike ne čestita već drugu godinu zaredom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u čestitki za Novu godinu svom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu izrazio uverenje da će Moskva i Ankara sledeće godine nastaviti da razvijaju saradnju, uključujući političku i ekonomsku.

Predsedniku Kine Si Đinpingu je naveo da su dva samita tokom 2023. godine dala snažan podsticaj za razvoj odnosa sveobuhvatnog partnerstva i strateške interakcije između dve zemlje u svim pravcima.

Putin je u čestitki mađarskom predsedniku Viktoru Orbanu potvrdio da se nastavljaju konstruktivne i pragmatične interakcije Rusije i Mađarske.

U čestitki Rimskom papi Franji je istakao njegovu posvećenost vrednostima humanizma i pravde.

Predsednik Rusije je u čestitki srpskom kolegi Aleksandru Vučiću istakao da se odnosi dve zemlje koji se zasnivaju na vekovnom tradicionalnom prijateljstvu razvijaju na konstruktivan način, saopštili su iz Kremlja.

- Putin je naglasio da uprkos složenoj međunarodnoj situaciji, odnosi između Rusije i Srbije, zasnovani su na vekovnom tradicionalnom prijateljstvu i duhovnoj bliskosti i razvijaju se na konstruktivan način - navodi se u tekstu saopštenja pres službe.

Predsednik Rusije je naveo da je spreman za nastavak dijaloga i produktivan zajednički rad na aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende.

(Srbija Danas/Sputnjik)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.