PUPS: Odrediti Dan ćirilice

Izvor: RTS, 08.Apr.2012, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUPS: Odrediti Dan ćirilice

Sazrelo je vreme da i jedan dan u godini bude Dan ćirilice, saopštila je Partija ujedinjenih penzionera Srbije. PUPS svakodnevno objavljuje azbuku za spas ćirilice kojom upozoravaju na ključne probleme sa kojim se suočava srpsko pismo.

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) saopštila je da smatra da je sazrelo vreme da jedan dan u godini bude Dan ćirilice.

PUPS tokom ovog meseca svakodnevno objavljuje PUPS-ovu azbuku za spas ćirilice kojom upozoravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na ključne probleme sa kojim se srpsko pismo suočava.

Kako se navodi u saopštenju PUPS-a, danas je red na slovo Ž pod kojim govore o potrebi da bar jedan dan, kao što je to slučaj sa Danom žena, bude Dan ćirilice.

Žene su, podseća PUPS, dugo čekale da se izbore za ravnopravan tretman u društvu, da se u svojim pravima izjednače sa muškarcima i u velikoj meri su tu težnju ostvarile.

"Međutim, i dalje postoji potreba da se jedan dan u godini, 8. mart, obeležava kao Dan žena. PUPS smatra da je sazrelo vreme da se i ćirilica upusti u borbu za ostvarenje svoje stvarne ravnopravnosti i da jedan dan u godini bude Dan ćirilice", poruka je predstavnika PUPS-a.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.