PUPS za Dan ćiririlice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUPS za Dan ćiririlice

BEOGRAD -

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) saopštila je danas da smatra da je sazrelo vreme da i da jedan dan u godini bude Dan ćirilice.

PUPS tokom ovog meseca svakodnevno objavljuje PUPS-ovu azbuku za spas ćirilice kojom upozoravaju na ključne probleme sa kojim se srpsko pismo suočava.

Kako se navodi su saopštenju PUPS-a, danas je red na slovo Ž pod kojim govore o potrebi da bar jedan dan, kao što je to slučaj sa Danom žena, bude Dan ćirilice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Žene su, podseća PUPS, dugo čekale da se izbore za ravnopravan tretman u društvu, da se u svojim pravima izjednače sa muškarcima i u velikoj meri su tu težnju ostvarile.

"Međutim, i dalje postoji potreba da se jedan dan u godini, 8. mart, obeležava kao Dan žena.

PUPS smatra da je sazrelo vreme da se i ćirilica upusti u borbu za ostvarenje svoje stvarne ravnopravnosti i da jedan dan u godini bude Dan ćirilice", poruka je predstavnika PUPS-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUPS: Jedan dan u godini da bude Dan ćirilice

Izvor: S media, 08.Apr.2012

PUPS tokom ovog meseca svakodnevno objavljuje PUPS-ovu azbuku za spas ćirilice kojom upozoravaju na ključne probleme sa kojim se srpsko pismo suočava...Kako se navodi su saopštenju PUPS-a, danas je red na slovo Ž pod kojim govore o potrebi da bar jedan dan, kao što je to slučaj sa Danom žena,...

Nastavak na S media...

PUPS: Vreme za Dan ćirilice

Izvor: B92, 08.Apr.2012

Beograd -- Partija ujedinjenih penzionera Srbije saopštila je da smatra da je sazrelo vreme da i da jedan dan u godini bude Dan ćirilice...PUPS tokom ovog meseca svakodnevno objavljuje PUPS-ovu azbuku za spas ćirilice kojom upozoravaju na ključne probleme sa kojim se srpsko pismo suočava...Kako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.