PSIHIJATAR SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ Šta je okidač za nastanak psihičkih bolesti

Izvor: Piplmetar.rs, 16.Okt.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSIHIJATAR SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ Šta je okidač za nastanak psihičkih bolesti

Psihijatar Slavica Đukić Dejanović osvrnula se u intervjuu na razloge sve većeg broja psihičkih bolesti u savremenom društvu.
Pokušavala je da objasni da su uzroci razni.
Svako ima svoj okidač i vrlo je kompleksan uzrok nastanka bolesti i Srbija nije specifična kada je o tome reč. Uzroci su multifaktorski. Lična svojstva, genetska predispozicija, faktori sredine i kod svakoga je drugačije šta je najviše uticalo. Čovek je mnogo otuđeniji danas nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pre 20 godina. Živi se autističnije, gotovo autistično i sve je manje ramena za plakanje, ali i atmosfere u kojoj se deli radost – rekla je za Blic i potom dodala:
Printskrin Youtube – Sačuvati sebe u 21. veku znači bar jednom nedeljno setiti se bakinih poruka i imati imaginaciju 22. veka. Harmonizacija sistema vrednosti, pa će onda i kreativno mišljenje biti zastupljenije od konfekcijskog rezonovanja. 21. vek bi u Srbiji trebalo da bude i vek gde su psiholozi i psihijatri prijatelji, a ne da postoji stid zbog potrebe da se komunicira sa stručnjakom.
Pogledajte ovde o kojim smo sve psihijatrima pisali na Piplmetru.
Ako vam se svidela ova anegdota o poznatima, podelite je na društvenim mrežama ili čitajte još ovde. Molimo da, ako vam se sviđa tekst, lajkujete i podelite na društvenim mrežama. Pišemo originalne priče za vas u mnogim kategorijama, ali nam ih mnogi portali uzmu i ne potpišu nas. Piplmetar je mala porodična radionica vesti i zanimljivih sadržaja i posebno ih kreiramo za vas. Tebe. Živimo od vas koji čitate ono što pišemo. Ali stvarno živimo samo od toga. Hvala.
(Piplmetar.rs)

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.