PSG: Vlast se ne odriče uticaja na pravosudje već odgovornosti za uticaj

Izvor: Beta, 07.Feb.2023, 18:14

PSG: Vlast se ne odriče uticaja na pravosudje već odgovornosti za uticaj

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Pavle Grbović ocenio je danas da se predloženim rešenjima iz seta pravosudnih zakona, vlast "ne odriče uticaja na pravosuđe već se odriče od odgovornosti za uticaj na pravosuđe".Grbović je na sednici parlamenta najavio da poslanička grupa Ujedinjeni neće glasati za predložene zakone iz oblasti pravosudja."Najproblematičnija stvar kod rešenja za sastav Visokog saveta tužilaštva je koncentracija moći u rukama Zagorke Dolovac. Kao republički javni tužilac ona je po funkciji član Visokog saveta tužilaštva, učestvuje u izboru jednog člana VSS iz reda nosilaca javnotužilačke funkcije, u formiranju komisije koja će odlučivati o prigovorima protiv obaveznog uputstva i o prigovorima protiv rešenja o supstituciji i devoluciji i jedan je od pet članova komisije koja će birati istaknute pravnike članove VSS ukoliko se ne postigne dvotrećinska većina kod izbora u skupštini, što znamo da se nikad neće dogoditi", naveo je Grbović a preneo PSG.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Grbović: Treba podržati rešenje o Kosovu, a ne Vučića

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2023, 10:25

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da "nacionalno jedinstvo po pitanju Kosova koči predsednik Srbije Aleksandar Vučić", jer priču oko francusko-nemačkog sporazuma postavlja tako da je on "u središtu teme i da se svi prema njemu opredeljuju".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.