PSG: Albahari sa Fajon i Bilčikom o izbornim uslovima i medijima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020, 14:09

PSG: Albahari sa Fajon i Bilčikom o izbornim uslovima i medijima

Međunarodni sekretar Pokreta slobodnih građana (PSG) Natan Albahari poručuje da PSG izlazi na izbore uprkos dodatno pogoršanim uslovima, između ostalog i zbog toga što bi bojkot otvorio prostor za brojne desničarske pokrete, agresivne politike, koji izlaze na izbore.

Albahari je to rekao nakon jučerašnjeg razgovora sa evroparlamentarcima Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom o nastavku borbe za poboljšanje izbornih uslova u Srbiji, a povodom međupartijskog dijaloga koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je vođen prošle godine u Narodnoj Skupštini Srbije, saopšteno je iz PSG.

On je istakao da PSG izlazi na izbore ne zato što su izborni uslovi poboljšani nakon dijaloga, već uprkos dodatno pogoršanim uslovima.

On je ocenio da je paljenje baklji po krovovima zgrada tokom pandemije koronavirusa zabrinjavajuća realnost i ukazao da bi, naročito ako se uzme u obzir činjenica da brojni desničarski pokreti veoma agresivne politike izlaze na izbore, ostanak kod kuće od strane građanskih i demokratskih opcija mogao dodatno da pogorša stanje u društvu.

Kada je reč o medijima, PSG smatra da se da, osim minimalnog broja poziva na televizije sa nacionalnim frekvencijama u samom finišu kampanje, "otvaranje RTS-a i jednaki tretman za sve aktere" nije dogodio.

PSG podseća da nakon izbora počinje proces praćenja rada Skupštine od strane Evropskog parlamenta i ističe da će period nakon izbora biti veoma važan za politički život Srbije, pa je zato ključno da prava opozicija bude u sastavu Parlamenta.

Takođe, PSG planira da se izbori za realno i dugoročno poboljšanje izbornih uslova, dodao je Albahari.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.