PRVI SNIMCI STRAVIČNE EKSPLOZIJE U NEMAČKOJ: Leverkuzen pod dimom, ima povređenih i nestalih! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2021, 12:25

PRVI SNIMCI STRAVIČNE EKSPLOZIJE U NEMAČKOJ: Leverkuzen pod dimom, ima povređenih i nestalih! (FOTO/VIDEO)

Snažna eksplozija u Leverkuzenu

Snažna eksplozija pogodila je područe nemačkog grada Leverkuzena u kojem se nalazi i hemijski koncern Bajer. Nekoliko ljudi je ozleđeno, dvoje teško, a pet osoba je nestalo.

#Leverkusen: Emergency services in the German state of North Rhine-Westphalia are responding to a large blast at the Chempark chemical production site in Leverkusen. Residents in the Bürrig area are urged to keep their doors and windows shut.pic.twitter.com/zj5jXq35XB
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— I.E.N. (@BreakingIEN) July 27, 2021

Zatvoreni su auto-putevi A1 između Kolna i Nila i Kruz Leverkuzena,  A3 između Langenfelda i Kruz Leverkuzena i  A59 između Monhajma i Kruz Leverkuzena. Ekstremna opasnost proširena je i na obližnji grad Zolingen.

#Explosion at Chemiepark #Leverkusen plant

> reports: incineration plant/tank

> Highway A1 closed

> seek refuge

> keep windows and doors closed

pic.twitter.com/3dWRwlz15s

— Michael Barthel (@RealMiBaWi) July 27, 2021

Policija iz Kelna nalazi se u Leverkuzenu s velikim brojem snaga i pokušava razjasniti situaciju. Kelnska policija na Tviteru piše da je situacija "trenutno još uvek zbunjujuća". Apeluju na građane da izbegavaju područje oko eksplozije i da ulice budu slobodne za hitne službe.Novinar s terena javlja kako se čuje sirena.

In Leverkusen wurde mittlerweile Sirenenalarm ausgelöst. In einem Entsorgungsbetrieb im Stadtteil Bürrig hat es eine Explosion gegeben.

— Sebastian Weiermann (@SWeiermann) July 27, 2021

Podsetimo, u Sevenoj Rajni-Vestfaliji, gde se i nalazi grad Leverkuzen, situacija nakon obilnih kiša bila je dramatična.

Prema poslednjim informacijama, vlasti su proglasile ekstremnu opasnost, a građani moraju imati zatvorene prozore. Otrovni oblak je nad gradom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

TRESLI SU MI SE PROZORI NA KUĆI, TOPLOTNI TALAS MI JE PRŽIO KOŽU Ispovesti očevidaca stravične EKSPLOZIJE U NEMAČKOJ! VIDEO

Izvor: Kurir, 27.Jul.2021

Snažna eksplozija u fabrici za preradu otpada, u kojoj ima povređenih, potresla je danas Leverkuzen.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.