PRVI SNIMCI SA MESTA KRVOPROLIĆA U BRISELU Vlasti izdale dramatično upozorenje, opasnost je velika (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 22:21

PRVI SNIMCI SA MESTA KRVOPROLIĆA U BRISELU Vlasti izdale dramatično upozorenje, opasnost je velika (VIDEO)

I dalje traja potraga za napadačem

Centar Brisela je blokiran nakon pucnjave u kojoj je ubijeno najmanje dvoje ljudi, a više ranjeno. Vlasti su donele odluku da nivo bezbednosti zbog opasnosti od terorizma podignu na najviši nivo.

I dalje se traga za napadačem koji je sebe proglasio pripadnikom Islamske države i koji se oglasio nakon napada i rekao da je "pobio nevernike".

U napadu je stradalo dvoje državljana Švedske, najverovatnije navijača, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su večeras došli da bodre svoju reprezentaciju na utakmici protiv Belgije.

Prema prvim informacijama, napadač je stigao u centar na skuteru i otvorio vatru iz automatskog oružja. Izveštaji govore da je jedan čovek ubijen na ulici, a drugi u crnom automobilu nekih deset metara dalje. Kraj njega je bio još jedan muškarac koji je teško ranjen.

Čitav kvart blokirala je policija koja vrši uviđaj, a vlasti su uputile apel građanima da budu izuzetno oprezni.

O napadaču se u ovom trenutku malo zna. Na društvenim mrežama se predstavlja kao Slajem Sluma, a u video snimku koji je postavio nakon napada priča na arapskom jeziku.

Lokalni mediji prenose da je tokom dana na mrežama postavio status u kojem govori o ubistvu muslimanskog dečaka u Čikagu te da bi to bilo proglašeno za teroristički napad da je u pitanju hrišćansko dete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.