PRVI SLUČAJ SMRTNE PRESUDE U KINI POVODOM KRŠENJA ZABRANE KRETANJA ZBOG KORONAVIRUSA: Ubio kontrolore jer su blokirali put

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2020, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI SLUČAJ SMRTNE PRESUDE U KINI POVODOM KRŠENJA ZABRANE KRETANJA ZBOG KORONAVIRUSA: Ubio kontrolore jer su blokirali put

To je jedan od retkih incidenata u znak protesta zbog ograničenja kretanja i zabrana pristupa velikim gradovima zbog čega stoji veći deo kineske ekonomije.

Danas je osuđen na smrt jedan vozač koji je nožem ubio dve osobe koje su zbog epidemije novog koronavirusa kontrolisale vozila na jednom putu na jugozapadu Kine.

Chinese man sentenced to death in #coronavirus roadblock murders https://t.co/Gj6Ltm6WNK pic.twitter.com/jCgcL5RzD8

— The Washington Times >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (@WashTimes) March 1, 2020

Ma Đianguo je naišao na blokadu puta u okrugu Honghe u provinciji Junan, 6. februara, a njegov saputnik je pokušao da ukloni prepreku s puta. Pošto su se sporečkali i potukli s kontrolorima, Ma ih je ubo nožem.

Kineske vlasti pokušavaju da ožive privrednu aktivnost, ali mnoga ograničenja kretanja i dalje su na snazi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.