PRVI SLOBODAN VIKEND PRED GRAĐANIMA SRBIJE: Vremenske prilike će biti kao iz snova, a onda sledi PREOKRET

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2020, 22:09

PRVI "SLOBODAN VIKEND" PRED GRAĐANIMA SRBIJE: Vremenske prilike će biti kao iz snova, a onda sledi PREOKRET

Na Zlatiboru se takođe očekuju temperature iznad 20 stepeni

U Srbiji će predstojećeg vikenda biti pretežno sunčano sa temeperaturama značajno iznad 20. podeljka.

Subota će biti izuzetno topla, nedelja još toplija, a prema najava RHMZ-a, vikend će se "preliti" u početak naredne nedelje, pa će ponedeljak biti najtopliji, podnegde i sa temperaturom do 30 stepeni.

Građanima Srbije predstoji prvi "slobodan" vikend, s obzrom na to da je ukinuto vanredno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stanje, sa njim i policijski čas, pa će građani prvi put posle mnogo vremena moći da iskoriste vikend za aktivan odmor na otvorenom.

U Beogradu je za subotu najavljeno 27 stepeni, za nedelju 28. U ponedeljak prvih ovogodišnjih 30, a već sledećeg dana nas očekuje osetni pad temperature. U Novom Sadu u subotu 26, u nedelju 27, pa u ponedeljak takođe 30. U Nišu se očekuje 27, 28 i 30 stepeni. U Kragujevcu će biti kao u pokrajinskoj prestonici - 26, 27, pa 30. Na Zlatiboru će biti nešto prijatnije - 22, 21 i 24 stepena.

Oprez neophodan

Iako će predstojeći vikend biti poseban po mnogo čemu, građanima Srbije savetuje se oprez. Uprkos ukinutom vanrednom stanju u zemlji je i daje proglašena epidemija korona virusa. Kako su u proteklom periodu upozorili sturčnjaci, bitno je držati odstojanje od drugih i koristi masku u njihovoj blizini.

Nedavno je u televzijskim nastupima rečeno da su procene Svetske zdravstvene organizacije da je za dvoje na manjoj od predviđene udaljenosti, ukoliko su oboje bez zaštite, neophodno 15 minuta kontakta da bi se neko zarazio, naravno pod uslovom da je jedno tzv. "rezervoar".

Kasnije su predstavnici epidemiološkog tima iz Kriznog štaba kazali da je to teoretski okvir, da je verovatno da se neko zarazio i za kraće vreme, ali da definitivno nije isto hoćete li se nekome samo javiti, kratko proćaskati ili se zadržati pola sata u razgovoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.