PRVI PUT U ISTORIJI! Objavljene OCENE NIKOLE TESLE iz srednje škole: Iz važnog predmeta je imao JEDINICU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2020, 12:16

PRVI PUT U ISTORIJI! Objavljene OCENE NIKOLE TESLE iz srednje škole: Iz važnog predmeta je imao JEDINICU (VIDEO)

Jutjuberka Tobi čiji kanal nosi naziv "Tubees" je zaljubljenik u matematiku, astronomiju i fiziku, te je odlučila da sa javnošću podeli ocene srpskog velikana.

Diplomirala je matematiku i fiziku na Univerzitetu na Novom Zelandu i preko 400.000 pretplatnika gleda njene video-klipove u kojima se bavi najvažnijim naučnicima.

Početkom maja Tobi je objavila video sa ocenama Nikole Tesle u srednjoj školi i na fakultetu. U pitanju je prevod kopija originalnih dokumenata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji se nalaze u arhivi "TU Graz".

Tesla se pohađao Gimnaziju Karlovac od 1870. do 1873. godine.

U prvoj godini bio je odličan đak sa pohvalama. Situacija je slična i u drugoj godini, ali u trećoj pao je matematiku u prvom polugodištu jer je ocena (nedovoljan).

Međutim, u dokumentu je naznačeno da je Tesla bio bolestan dva meseca i da je odsustvovao. Na maturskom ispitu bio je odličan iz matematike, geografije, istorije i nemačkog.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.