PRVI PUT SA ZAŠTITNOM MASKOM!! Tramp šokirao javnost, ali nije to uradio zbog korone - ovo je PRAVI RAZLOG (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2020, 01:26

PRVI PUT SA ZAŠTITNOM MASKOM!! Tramp šokirao javnost, ali nije to uradio zbog korone - ovo je PRAVI RAZLOG (FOTO)

Ranije izbegavao nošenje maske u javnosti!

Američki predsednik Donald Tramp posetio je vojnu bolnicu u predgrađu Vašingtona i prvi put u javnosti je nosio zašitnu masku zbog pandemije korona virusa.

Kada je izlazio iz Bele kuće rekao je novinarima:

- Kad ste u bolnici... mislim da se očekuje da nosite masku.

Od početka pandemije u SAD tokom koje je zaraženo više od 3,2 miliona Amerikanaca, Tramp je odbijao preporuke epidemiologa da nosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << masku u javnosti.

Anonimni izvori bliski Trampu rekli su da se predsednik plašio da će sa maskom delovati slabo i bojao se da će pažnja biti na zdravstvenu krizu a ne na ekonomski oporavak, na čemu insistira.

Nošenje maski u SAD postalo je još jedna politička linija razdvajanja jer ih demokrate na čelu sa vodećim kandidatom Džoom Bajdenom nose, a republikanci to čine nevoljno.

Jedini put kada je poznato da je Tramp nosio masku bilo je tokom privatnog dela posete fabrici Forda u Mičigenu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.