PRVI PUT OD KAD JE POSTAO PREDSEDNIK SAD: Džo Bajden u poseti Pentagonu, na stolu nekoliko pitanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2021, 23:27

PRVI PUT OD KAD JE POSTAO PREDSEDNIK SAD: Džo Bajden u poseti Pentagonu, na stolu nekoliko pitanja

Sastaje se sa novim sekretarom za odbranu SAD

Džo Bajden je prvi put u poseti Pentagonu kao predsednik SAD. Očekuje se da će se sastati sa sekretarom odbrane Lojdom Ostinom kako bi razgovarao o nizu pitanja kako o domaćim tako i o međunarodnim pitanjima.

Prošlog meseca, većina poslanika u američkom Senatu potvrdila je penzionisanog generala američke vojske i bivšeg komandanta Centralne komande (CENTCOM) Lojda Ostina za Bajdenovog prvog sekretara odbrane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Džo Bajden je postao 46. američki predsednik nakon izbora koji su održani 3. novembra 2020. godine. Dana 6. januara Kongres SAD je potvrdio njegov izbor na tu funkciju, kada je došlo do masovnih protesta i upada Trampovih pristalica u zdanje Kapitola.

Tada je poginulo nekoliko demonstranata, a za izazivanje nereda je okrivljen Donald Tramp, o čijem se impičmentu raspravlja pred Senatom. Ukoliko bude opozvan u gornjem domu američkog Kongresa, bivši predsednik gubi pravo da se u budućnosti bavi politikom.

Dana 20. januara obavljena je inauguracija Džozefa Bajdena pod strogim merama bezbednosti, a čitav događaj obezbeđivalo je čak 26.000 pripadnika Nacionalne garde.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.