PRVE INFORMACIJE IZ PORODICE: Odnos između MONSTRUMA i ubijene Vanje (14): Kako je oblikovao njen život?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 01:20

PRVE INFORMACIJE IZ PORODICE: Odnos između MONSTRUMA i ubijene Vanje (14): Kako je oblikovao njen život?

Monstruozni otac iz Severne Makedonije sumnjiči se kao saučesnik u tragičnoj sudbini 14-godišnje Vanje, što je šokiralo javnost.

Ocu kidnapovane i ubijene Vanje (14), danas je u Krivičnom sudu u Skoplju određen pritvor do 48 časova.

Tužilaštvo ga sumnjiči kao saučesnika u slučaju ubistva njegove ćerke.

Severna Makedonija je zavijena u crno nakon što je u nedelju uveče pronađena mrtva devojka za kojom se danima tragalo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Javnost ne može da shvati da postoji otac monstrum koji je učestvovao u kidnapovanju rođenog deteta koje je se završilo kobno.

Četrnaestogodišnja Vanja krenula je u školu u ponedeljak, 27. novembra, posle vikenda provedenog sa majkom i mlađom sestrom.

Njena sestra, sa kojom svakodnevno hoda sedam minuta do obližnje osnovne škole koju oboje pohađaju, tog jutra nije imala prvi čas, pa je Vanja otišla sama.

Ona se niz stepenice zgrade u strogom centru Skoplja spustila u hol.

U tom trenutku, u tom predvorju zgrade u elitnom delu grada, gde žive dobrostojeće porodice, počela je noćna mora koja će se završiti njenom smrću.

Napadnuta je u hodniku, noge i ruke su joj bile vezane, stavljena je u vreću za spavanje.

Tako je izvedena iz zgrade, a da niko od brojnih prolaznika koji ujutru prolaze tim delom grada nije primetio ništa neobično.

Devojku na pragu devojaštva ubacuju u auto i tada joj se gubi svaki trag.

Ono kroz šta je prošla dok je bila vezana u vreći za spavanje i odvezena u nepoznatom pravcu od ljudi koje nije poznavala, o tome danas niko ne želi ni da razmišlja.

Vanja je, svedoče njeni prijatelji i profesori, bila vesela, pametna devojka.

Više je mislila, kažu, nego devojke njenih godina.

U ponedeljak, nedelju dana nakon njene otmice i dvadeset sati nakon što je pronađeno njeno mrtvo telo, Vanjini drugovi, njihovi roditelji i nastavnici, upisuju se u Knjigu žalosti.

- Bolno nam je da pričamo o svemu. Bila je mirna i vredna, ispunjavala obaveze, devojka koja nije bila ni u jednom klanu, slagala se sa svima, ali kažem, bila je mirna. Znamo samo da je bila divna devojka koja je sanjala o budućnosti - rekla je majka iz Skoplja, čija ćerka pohađa istu školu.

Od nas traži da poštujemo želju za anonimnošću.

I, inače, niko u Skoplju neće otvoreno govoriti o svojim sumnjama zašto je Vanju zadesila tako strašna sudbina.

- Sve se radi o ocu, koji, kao što znamo, nikako nije bio pozitivna ličnost u njihovim životima. On i Vanjina majka su bili razvedeni, njen otac, Vanjin deda, bio je direktor carine i imućan čovek negde 2002. godine. a sve je nasledila Vanjina majka. Kažu da ga je interesovao novac. Kako su znali tačno vreme kada Vanja ide u školu? Uhapšeni kažu da im je rekao. Pretpostavka je da nije znao da će Vanja biti sama. Tako svi ovde sumnjaju u očeve materijalne motive usmerene prema bivšoj ženi. Nije jasno zašto su ubili devojčicu ako su nameravali da ucene majku. Nešto mora da ima pošlo naopako. Veoma, jako je pošlo naopako kada je ubijena 14-godišnja devojčica - kaže makedonski novinar koji se inače bavi crnom hronikom.

Kada Vanja nije došla na prvi čas, njen razredni starešina je odmah obavestila njenu majku, koja je njen nestanak prijavila policiji, a otac je nestanak svoje ćerke prijavio tek 2 i po sata kasnije.

Za njom je tragalo na stotine policajaca.

Prema rečima makedonskog ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog, policija je ispitala više desetina ljudi, pregledala više od 50 kamera i pretražila mobilne telefone, laptopove i druge elektronske uređaje članova porodice i prijatelja u potrazi za korisnim informacijama koje bi im mogle pomoći u rešavanju ovog slučaja.

U potragu se uključilo nekoliko stotina policajaca, koji su pretražili korito reke Vardar, kao i sve podrumske prostorije u blizini mesta gde je prijavljen nestanak.

Od kada je Vanja nestala, njena majka je dva puta dnevno odlazila u policijsku stanicu u potrazi za odgovorima.

- Ne daju mi odgovore jer je istraga u toku, ali znam da je policija u potpunosti angažovana - rekla je Đorčevska za Meta.mk tri dana nakon Vanjinog nestanka i dodala da ne želi da spekuliše o razlozima njenog nestanka.

- Vanjin život je za mene bio otvorena knjiga, ništa nije krila. Ali ne znam, ona je dete. Tri dana se pitam zašto nam se to desilo, mi smo sasvim normalna porodica. Vanja je uzoran đak, pristojna, nikada nije upadala u nevolje. Vidim da se u javnosti mnogo spekuliše, zadire u naše živote, a većina ovih stvari nije tačna - rekla je tada njena majka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.