PRVA ŽRTVA MAJMUNSKIH BOGINJA U EVROPI: Ako primetite ovaj simptom odmah se javite lekaru!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2022, 21:43

PRVA ŽRTVA MAJMUNSKIH BOGINJA U EVROPI: Ako primetite ovaj simptom odmah se javite lekaru!

Do sada je u Španiji potvrđeno 4.298 slučajeva majmunskih boginja

Španija je prijavila prvi smrtni slučaj povezan sa majmunskim boginjama u Evropi, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Brazil je ranije danas takođe prijavio prvi smrtni slučaj povezan sa ovim virusom.

.

Podsetimo, groznica majmunskih boginja, koja može da izazove ozbiljan osip na koži uglavnom je potvrđena kod muškaraca koji imaju odnose sa drugim muškarcima.

SZO je prošle nedelje proglasila je globalnu zdravstvenu vanrednu situaciju nakon porasta broja slučajeva zaraženih majmunskim boginjama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi smrtni slučajevi od majmunskih boginja u Brazilu i Španiji

Izvor: RTS, 29.Jul.2022

Prvi smrtni slučaj prouzrokovan infekcijom majmunskih boginja van afričkog kontinenta prijavljen je u Brazilu. Nedugo zatim i Ministarstvo zdravlja Španije potvrdilo je prvi smrtni slučaj u Evropi i toj zemlji od te infekcije. . U Brazilu je preminuo 41-godišnji muškarac...

Nastavak na RTS...

Prva žrtva majmunskih boginja u Evropi

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2022

MADRID - Prvi smrtni slučaj kao posljedica zaraze virusom majmunskih boginja u Evropi registrovan je danas u Španiji, javili su španski mediji pozivajući se na izjave iz Ministarstva zdravlja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.