PROZAPADNI MEDIJI DIŽU PANIKU PRED SASTANAK U BRISELU: Izjednačuju krivicu albanske i srpske strane iako je njihov favorit Kurti glavni krivac

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2022, 23:09

PROZAPADNI MEDIJI DIŽU PANIKU PRED SASTANAK U BRISELU: Izjednačuju krivicu albanske i srpske strane iako je njihov favorit Kurti glavni krivac

U Briselu će se sutra biti održan hitan sastanak na visokom nivou dijaloga Beograda i Prištine.

Kao što je ranije javljeno, visoki predstavnik EU Žozep Borelj će početi sa odvojenim sastancima sa svakim liderom, sa početkom ujutru u osam časova, posle čega će uslediti zajednički sastanak.

Prozapadni mediji na svojim naslovnicama dižu paniku spekulacijama kako je "eskalacija moguća" i kako su "Srbi u strahu od sukoba".

Postoji veoma očigledan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obrazac ponašanja ovih i njima sličnih medija koji rade u Srbiji, a protiv nje - kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su Srbi na Kosmetu ugroženi, onda veličaju Aljbina Kurtija.

Sada, oni pokušavaju da izjednače krivicu albanske i srpske strane, iako je njihov favorit Kurti jedini i isključivi krivac za sve!

Ovakva vrsta manipulacije zapravo je uvertira pred sutrašnje sastanke - Kurtijeva krivica se relativizuje, njegova odgovornost umanjuje.

Podsećamo, poslednju eskalaciju krize na Kosmetu izazvao je upravo Kurti, na silu uvodeći RKS tablice i kazne za one koji ih nemaju na vozilima. Rezultat je bio očekivan - Srbi su masovno istupili iz tamošnjih insititucija, a Zapad i Evropa su pozvali Kurtija da "spusti loptu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.