PROVELI SMO NOĆ U STRAHU, GAĐALI SU ISTOVREMENO SVE VELIKE GRADOVE Srpski rukometaš o zastrašujućim scenama iz Izraela

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 19:15

"PROVELI SMO NOĆ U STRAHU, GAĐALI SU ISTOVREMENO SVE VELIKE GRADOVE" Srpski rukometaš o zastrašujućim scenama iz Izraela

Ostale su ruševine i potresni prizori...

Sukob između Izraela i Hamasa eskalirao je u noći između utorka i srede sa gotovo hiljadu ispaljenih raketa, sa više desetina civilnih žrtava. Posle noći nasilja kakvo u ovom turbulentnom regionu nije viđeno godinama ostale su ruševine i potresni prizori, ali dan protiče mirno.

To je potvrdio Tomislav Stojković (35), rukometni golman Hapoela iz Ašdoda, jednog od gradova u južnom pojasu između Gaze i Tel Aviva koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su se noćas našli na udaru Hamasovih raketa.

- Poslednji napad bio je u sredu oko pet sati, tako da je za sada ovde mirno - rekao je Stojković.

#Breaking Barrage against Ashdod, Ashkelon and surrounding areas. #Gaza #Israel

50 Rockets launched right now at #Israel pic.twitter.com/NAqykMJ4ih

— #𝕎𝕒𝕣 ℍ𝕠𝕣𝕚𝕫𝕠𝕟 (@WarHorizon) May 12, 2021

Izraelski mediji preneli su da su dve žene poginule, a oko 90 ljudi povređeno kada su na susedne gradove Aškalon i Ašdod pale rakete ispaljene iz pojasa Gaze.

- Otvorena su javna skloništa u gradovima, a skoro svaki stan ima posebnu, sigurnu sobu i tamo se sklanjamo kada se oglase sirene. Škole po naredbi ne rade u krugu od 40 kilometara od Gaze - kaže naš rukometaš.

On je, kao i ostali stanovnici raketirane izraelske obale, prethodnu noć proveo u strahu. U Ašdodu koji ne na pola puta između Tel Aviva i Gaze, sirene za vazdušnu opasnost nisu neobična pojava, ali je jučerašnja eskalacija između Izraelaca i Palestinaca bila najgora od 2014. godine. Stojković je poslao video snimljen sa njegove zgrade u Ašdodu na kojem se vidi kako rakete i izraelski pvo paraju nebo.

Now in my home town Ashdod 5 min from where I am. I am with my kids in the bomb shelter, we are safe and trying to stay calm and keep our spirits up. pic.twitter.com/ut0WQlWjMC

— Maya Kadosh (@MayaKadosh) May 11, 2021

- Sinoć je bilo jako ozbiljno, raketirali su u isto vreme skoro sve velike gradove u Izraelu. Samo na Tel Aviv su ispalili više od 100 raketa, ukupno više od 800 - rekao je Stojković.

Egipatski posrednici rade na pregovaranju prekida vatre. Iako neki analitičari smatraju da Izrael nije zainteresovan za okončanje borbi dok se ne postignu određeni vojni ciljevi, Stojković kaže da se svi nadaju brzom okončanju vatre.

- Sinoć se moglo pročitati da Egipat i druge zemlje zahtevaju primirje, tako da se nadamo da će se ovo uskoro završiti. Pre dve godine, isto u maju, bio je takođe veliki napad, ali je trajao nekoliko dana - kaže Stojković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.