PROTUTNJALO BEOGRADOM! Sada su OVI delovi Srbije na udaru gromova i pljuskova, stiže i smirivanje vremenskih prilika, evo KADA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 18:38

PROTUTNJALO BEOGRADOM! Sada su OVI delovi Srbije na udaru gromova i pljuskova, stiže i smirivanje vremenskih prilika, evo KADA

Nastavlja se uticaj ciklona nad Srbijom

I ovog poslepodneva širom Srbije je oblačno i relativno sveže, povremeno sa kišom i pljuskovima i grmljavinom. Nešto posle 16 časova veoma jaki pljuskovi sa grmljavinom obrušili su se na Beograd. Srećom, oluje poput jučerašnjih nisu se ponovile.

U ovom času grmljavinski sistem sa obilnim pljuskovima sa područja Beograda premestio se iznad Banata i kretaće se dalje na istok prema Rumuniji. Drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sistem preko jugoistoka Srbije kreće se prema Bugarskoj i treći sa zapada Srbije prema dolini Zapadne Morave. Pored obilnijih pljuskova i jače grmljavine, neće biti opasnosti od jačih oluja i grada.

Na području Srbije i do kraja dana biće oblačnosti sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. U večernjim časovima očekuje se smirivanje vremena i stabilizacija, tako da će tokom noći biti suvo, ponegde čak i vedro.

Vrlo je sveže ovog poslepodneva, a toplije je samo na jugu, jugoistoku i istoku Srbije. Najhladnije je na severu i na zapadu Srbije i u Beogradu sa 18°C, a najtoplije je u Leskovcu sa 28°C.

U Srbiji u ponedeljak veoma slična situacija kao i danas. Biće promenljivo oblačno i dalje relativno sveže za ovo doba godine, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kasnije posle podne, krajem dana i tokom večeri u jugozapadnim, centralnim i istočnim predelima očekuju se veoma obilne padavine, dok će na severu Srbije padavine prestati.

Jutarnja temperatura od 12 do 16°C, u Beogradu do 14°C, maksimalna dnevna od 22 do 26°C, u Beogradu do 24°C. Od utorka sledi stabilizacija vremena, a od srede i sve toplije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.