PROTOJEREJA DŽOMIĆA ISTERUJU IZ CRNE GORE

Izvor: Kurir, 15.Nov.2011, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTOJEREJA DŽOMIĆA ISTERUJU IZ CRNE GORE

PODGORICA - Protojereju Veliboru Džomiću odbijena je i žalba na odluku Ministarstva unutrašnjih poslova koji mu ranije nije odobrio privremeni boravak u Crnoj Gori.

MUP kako tvrdi protojerej Džomić u intervjuu za Radio Antenu M, nije odolio političkim pritiscima.

- O mojoj žalbi je rešeno za manje od mesec dana, dok je od donošenja prvostepenog rešenja bilo potrebno skoro tri meseca, iako je po zakonu ograničen rok na dvadeset dana. Žalbe desetina drugih sveštenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i monaha kod istog organa stoje nerešene pune dve godine, što samo govori o nezakonitosti i anticrkvenim aktivnostima MUP-a i političkoj pozadini čitavog slučaja, naveo je protojerej Džomić.

On je dodao da je „ više nego jasno da se već godinama nalazi pod nadzorom policije Crne Gore".

- Brižljivo se slušaju svi moji telefonski razgovori, kontroliše moja elektronska i druga pošta i prati svaki korak koji napravim u Crnoj Gori. I u svemu tome nisu našli ništa od dela koja bi se podvela pod ugrožavanje nacionalne bezbednosti Grne Gore, naveo je protojerej Džomić,prenose crnogrski mediji.

„Ko kome može objasni da se država Crna Gora trese od izjava i tekstova jednog sveštenika i da je njime ugrožena", kazao je protojerej Džomić i ponovio da nikada nije predstavljao opasnost po bezbednost Crne Gore.

- Ovih dana od Agencije za nacionalnu bezbednost zatražiću uvid u svoj dosije, koji je po svemu sudeći isključivo napunjen isečcima iz dnevne štampe i snimcima sa televizije. U pravnom pogledu, slučaj je sada izašao iz nadležnosti MUP-a Crne Gore. U zakonskom roku ću sa svojim advokatom Draganom Šoćem iskoristiti pravo da pred Upravnim sudom pokrene postupak. A to pored ostalog znači, da će se sa „famoznog" dokumenta Agencije za nacionalnu bezbednost, morati da bude skinuta oznaka- tajnosti, i javnost će biti upoznata sa nedostojnim i politikantskim ocenama iz tog dokumenta, zaključio je protojerej Džomić.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Sveštenik SPC Velibor Džomić i dalje bez dozvole boravka

Izvor: Blic, 15.Nov.2011

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve u Podgorici Velibor Džomić i dalje nema dozvolu za boravak u Crnoj Gori, jer je odbijena njegova žalba na raniju odluku MUP-a da mu ne produži dozvolu za privremeni boravak...Crnogorski MUP nedavno je odbio da produži dozvolu za privremeni boravak Džomića u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.