PROTIV SAM PRISILNOG RASELJAVANJA PALESTINACA Ursula fon der Lajen uputila jasnu poruku iz Kaira: Političko rešenje treba da se se temelji...

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2023, 17:50

"PROTIV SAM PRISILNOG RASELJAVANJA PALESTINACA" Ursula fon der Lajen uputila jasnu poruku iz Kaira: Političko rešenje treba da se se temelji...

Predsednica Evropske komisije bila je u zvaničnoj poseti Egiptu.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen potvrdila je danas da se protivi prisilnom raseljavanju Palestinaca, nakon sastanka s egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al-Sisijem u Kairu, u kontekstu rata između Izraela i Hamasa u Gazi.

- Razgovarala sam o aktualnoj humanitarnoj krizi u Gazi s predsednikom Sisijem i zahvalila Egiptu na ulozi u pružanju i olakšavanju dostave humanitarne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pomoći ugroženim Palestincima - napisala je Lajen na platformi Iks.

Ona je saopštila da sa egipatskim predsednikom složila da "ne može biti nasilnog preseljenja Palestinaca" i da političko rešenje treba da se se temelji "stvaranju dve države, izraelske i palestinske".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ursula fon der Lajen protiv prinudnog raseljavanja Palestinaca

Izvor: Danas, 18.Nov.2023

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (von der Leyen) potvrdila je danas, posle sastanka sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom el-Sisijem u Kairu, da se protivi "prinudnom raseljavanju" Palestinaca.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.