PROTESTI I KADA DOĐE ERDOGAN Završena još jedna blokada Beograda, pauza za vikend, sledeće nedelje BIĆE JOŠ GORE

Izvor: Press, 04.Okt.2019, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTESTI I KADA DOĐE ERDOGAN Završena još jedna blokada Beograda, pauza za vikend, sledeće nedelje BIĆE JOŠ GORE

Ni jaka kiša, ni zahlađenje, kao ni haos koji je još od jutarnjih sati vladao na beogradskim ulicama, nisu uticali na odluku taksista da i danas nastave sa protestima i blokadom prestonice koja je, kao i prethodnih dana, okončana nešto pre 15.00 časova, uz napomenu da je novo okupljanje zakazano već za sutra "na istom mestu, u isto vreme".
Foto;blic
Foto: Blic / RAS Srbija
Mesta okupljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i trase protestne vožnje
Protestnih okupljanja i vožnji neće biti samo tokom vikenda, kada će Beograđani konačno moći malo da odahnu, a blokada prestonice će se nastaviti već početkom naredne radne nedelje. I to uprkos najavljenoj poseti turskog predsednika Redžepa Erdogana (7. i 8. oktobar).

- Biće protesta i u ponedeljak i u utorak. Videćemo samo kakav će režim i satnica biti. Odlučićemo da li ćemo možda menjati trasu ili ćemo u protestnu vožnju krenuti pre ili posle njegovog dolaska - rekao je jedan od lidera taksista prvi čovek najvećeg taksi udruženja, Aleksandar Bijelić.
 



Najavljena je i radikalizacija protesta, pa čak i zatvaranje najprometnijih mostova u prestonici. Ipak, kako nam je Bijelić danas rekao, do toga neće doći pre utorka-srede naredne nedelje.
Takođe, najavljeno je da će protesti taksista od nedelje početi i u Novom Sadu, Nišu...
Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija
Blokirana Kneza Miloša
Kao i u prethodna tri dana taksisti su tačno u podne počeli da se okupljaju na četiri već svima dobro poznate lokacije: na Obrenovačkom putu (Čukarica), u Bloku 70 (Novi Beograd), kod bivše hale "Pionir" (Palilula) i u Kumodraškoj ulici (Voždovac). Odatle je oko 13.20 krenula protestna vožnja, zavisno od rute i kolone, preko Autokomande, Slavije, Brankovog mosta, pored Ade Ciganlije, Beogradskog sajma, Ulicom kralja Milana, Nemanjinom.
Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija
Taksi protest, četvrti dan

Oko 14 časova širi centar Beograda je ponovo paralisan: potez od Slavije do Savskog trga, deo oko Trga Nikole Pašića, Takovska, Kneza Miloša, deo Bulevara kralja Aleksandra, potez ka Terazijskom tunelu... Uprkos kiši, u kolonama se našao veliki broj beogradskih taksista, iako je bilo i onih koji su mislili da će vremenski uslovi uticati na masovnost protesta.
Dakle, preostaje vam ili da potražite alternativne pravce ili da se spremite za pešačenje po kiši.
Ovo su neke od alternativa
A koje su to alternative? Dobra stvar u blokadi je da je auto-put kroz Beograd potpuno prohodan, te da se prostor oko Autokomande uglavnom veoma brzo raščisti, tako da se preko Ustaničke ili Južnog bulevara može doći do Bulevara kralja Aleksandra i dalje ka željenim destinacijama.

Oni koji iz pravca Sajma dolaze ka centru grada, mogu da probaju opciju sa Karađorđevom ulicom koja će ih odvesti do Beogradske tvrđave i Dorćola, uz napomenu da ne smeju da zaborave da su zbog radova zatvoreni potezi oko Trga republike, kao i Džordža Vašingtona, Kraljice Marije i 27. marta.
Prete i blokadom mostova
Podsetimo, taksisti su najavili da će naredne nedelje, ili najkasnije za desetak dana radikalizovati protest ukoliko ne bude dogovora.

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija
I Brankov most "na meti"
- Ovog puta to neće biti klasična protestna vožnja do centra grada, već ako nas bude u dovoljnom broju, blokada najprometnijih saobraćajnica, pa čak i mostova - rekao je juče Aleksandar Bijelić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.