PROGLAŠENO VANDREDNO STANJE! U obrušavanju rudnika pod ruševinama ostalo 13 ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2024, 08:48

PROGLAŠENO VANDREDNO STANJE! U obrušavanju rudnika pod ruševinama ostalo 13 ljudi

U Amurskoj oblasti uveden je regionalni režim vanredne situacije zbog obrušavanja kamena u rudniku Pionir u okrugu Zeja, pod ruševinama je 13 ljudi, saopštila je vlada Amurske oblasti.
- U trenutku urušavanja stenske mase u rudniku je bilo 13 smenskih radnika iz drugih regiona. Radi se o radnicima ugovorne organizacije koja je specijalizovana za rudarske i kapitalne rudarske radove. Još nema kontakta sa ljudima -  kaže se u saopštenju.
Sada na licu mesta rade gorski spasioci ruskog Ministarstva za vanredne situacije iz Nerjunrija i Habarovska, napredovali su i spasioci sa Primorske teritorije, a pripremljena je i rezerva specijalista iz Kuzbasa.
Nadležni su spremni da pruže svu neophodnu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.