PRIŠTINA ESKALIRALA NASILJE Amerikanci žestoko opleli po Kurtiju i zatražili da uradi OVU stvar

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2023, 07:08

"PRIŠTINA ESKALIRALA NASILJE" Amerikanci žestoko opleli po Kurtiju i zatražili da uradi OVU stvar

Blinken je pozvao sve strane da preduzmu hitne mere za deeskalaciju tenzija.

Američki državni sekretar, Entoni Blinken, saopštio je da je odluka vlade u Prištini, da prisilno pristupi opštinskim zgradama na severu pokrajine, snažno i nepotrebno eskalirala tenzije.

- Premijer Kurti i njegova vlada treba da obezbede da izabrani gradonačelnici obavljaju svoje prelazne dužnosti sa alternativnih lokacija izvan opštinskih zgrada i da povuku policijske snage >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz okoline - naveo je Blinken u saopštenju Stejt departmenta.

Od predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije zatraženo je da "spuste bezbednosni status oružanih snaga i pozovu Srbe na KiM da prestanu da izazivaju KFOR i uzdrže se od daljeg nasilja", naglasio je Blinken u saopštenju.

SAD su osudile, kako se kaže, neprihvatljivo nasilje protiv pripadnika KFOR-a, policije i novinara na KiM i pozvale Prištinu i Beograd da se odmah ponovo posvete uključivanju u dijalog koji vodi EU radi normalizacije odnosa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.