PRINC HARI POSTAVIO ULITIMATUM KRALJU: Bio je spreman da ode iste sekunde ako se njegov zahtev ne ispuni

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 16:56

PRINC HARI POSTAVIO ULITIMATUM KRALJU: Bio je spreman da ode iste sekunde ako se njegov zahtev ne ispuni

Mladi princ ne voli svoju maćehu.

Princ Hari se prošlog utorka sastao sa ocem Čarlsom u Londonu. Uputio se u Britaniju nakon vesti da je britanski monarh oboleo od raka. Susret nije trajao dugo, a sada se saznaju i novi detalji koji govore mnogo o odnosu koji princ ima sa kraljicom Kamilom, koju je u svojim memoariam objavljenim prošle godine nazvao zlikovcem. U pitanju je zapravo ono što bi čak moglo nazvati i ultimatumom, i to u velikoj meri opisuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i odnos oca i sina.

Princ Hari nije želeo da bude u istoj prostoriji sa kraljicom kada je razgovarao sa svojim ocem kraljem Čarlsom III u njegovoj rezidenciji u Klarens hausu u Londonu.

Pišući za Telegraf, prijateljica Kamile i britanska novinarka Petronela Vajt rekla je: "Hari, kako čujem, nije želeo da bude u istoj sobi sa svojom maćehom kada je razgovarao sa kraljem o dijagnozi raka".

Sastanak oca i sina trajao je oko 30 odnosno 45 minuta, kako navode pojedini izvori. Nije tajna da Hari i Kamila imaju problematičan odnos nakon što je vojvoda u svojim memoarima "Spare" pisao da njegova maćeha medijima odaje priče o kraljevskoj porodici kako bi poboljšala svoj imidž.

Takođe ju je opisao kao "opasnu" i "zlikovca" pa je istakao da ga je "žrtvovala" kako bi poboljšala svoju reputaciju.

Hari se nije video sa ocem sve od prošlog maja i krunisanja Čarlsa i Kamile u Londonu. Boravio je u Britaniji i tada veoma kratko i ubrzo se uputio kući, odnosno u Ameriku, gde nekoliko godina živi sa suprugom Megan Markl i njihovom decom, Lilibet i Arčijem.

Čarls je bio razočaran prikazom kraljice Kamile u knjizi svog sina, kako je pisao Telegraf.

- Imam složena osećanja o tome da dobijem maćehu za koju sam mislio da me je nedavno žrtvovala na svom ličnom PR oltaru - piše u knjizi.

Hari je otkrio i da su on i njegov brat Vilijam molili oca da se ne oženi Kamilom jer su se bojali da će dobiti zlu maćehu.

Podsećanja radi, kralj i kraljica u braku su od 2005. godine, Čarls je pre toga bio oženjen princezom Dajanom, majkom Harija i Vilijama, koja je javno rekla da ju je muž varao sa Kamilom odnosno da je u njihovom braku bilo "troje ljudi". Brak kralja, a u to vreme princa od Velsa i Lejdi Di trajao je zvanično od 1981. do 1996. Godinu dana kasnije ona je stradala u saobraćajnoj nesreći u Parizu, poginuo je tada i njen verenik Dodi al Fajed.

Hari je o Kamili negativno pričao i prošlog januara u emisiji Andersona Kupera "CBS News 60 Minutes".

Čarls III imao je pre dve nedelje operaciju u privatnoj londonskoj bolnici, gde je ustanovljeno da boluje od raka, u pitanju je odvojeni zdravstveni problem.

Foto: Srbija Danas/Blic žena/Jelena Milenković/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.