PRIČALA JE SATIMA! Evo šta je majka dečaka osumnjičenog za masakar u Ribnikaru izjavila u policiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2023, 13:18

PRIČALA JE SATIMA! Evo šta je majka dečaka osumnjičenog za masakar u "Ribnikaru" izjavila u policiji!

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd u ponedeljak uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša majka.

Majka dečaka ubice (13) koji je osumnjičen da je ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", saslušana je juče u Policijskoj upravi Beograd, a kako Telegraf saznaje, ona je pričala satima. 

- Majka je saslušana u svojstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << građanina. Pričala je satima. Nikakva dela joj se ne stavljaju na teret. Ona je ispričala sve što je traženo od nje, odgovorila je na sva pitanja. Njoj je cilj, kao i svima da se ovo razreši, da se vidi u čemu je bio "problem" i da se dođe do najboljeg rešenja za celu ovu situaciju. Što se tiče priče da je dečak dete razvedenih roditelja, to nije istina. Otac i majka žive zajedno sve vreme, nisu odvojeni i, kako je majka rekla, reč je o skladnoj porodica koja se adekvatno brinula o svom detetu. Takođe je navela da ni na koji način niko nije mogao da pretpostavi da će on da počini delo za koje se sumnjiči - rečeno je.

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu utvrđuje da li je majka dečaka koji je izvršio masovnu pucnjavu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd u ponedeljak uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena, kao i da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog dečaka i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama.

Inače, ukoliko se dokaže da ima elemenata gore navedena dva dela, majka će odgovarati pred tužiocem pomenutog tužilaštva.

On je u pritvoru Okružnog zatvora od 5. maja 2023. godine nalazi po rešenju Višeg suda zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte sigurnosti. On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu i negirao je delo.

Pritvorenik nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.

S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u školi na Vračaru pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.