PRIČA ZBOG KOJE PLAČE CELA SRBIJA: Anu i Sašu siromaštvo odvojilo od porodice, zagrlili majku posle 15 godina (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 22:50

PRIČA ZBOG KOJE PLAČE CELA SRBIJA: Anu i Sašu siromaštvo odvojilo od porodice, zagrlili majku posle 15 godina (FOTO)

Mlada Ana, koja je dugo patila jer joj najbliži žive u katastrofalnim uslovima, kaže da je jako lep osećaj ponovo zagrliti majku

Iz oronule daščare u kojoj su od rođenja živeli sa majkom Desankom i slepom bakom Jelenom, brat i sestra Ana i Saša još kao deca otišli su u hraniteljsku porodicu. Posle 15 godina, porodica je ponovo na okupu.

Majku Desanku sin nije posetio od devete godine. Kako kaže, ona sama išla je do škole kako bi ga makar iz daleka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << videla.

Oni se nisu odrekli jedni od drugih, već ih je siromaštvo razdvojilo. Majka Desanka i baka Jelena godinama su više bile gladne nego site, pa su Ana i Saša odrasli u hraniteljskoj porodici. Za oca ni ne znaju.

Iako su uz pomoć dobrih ljudi, Desanka i Jelena dobile novi dom, ali žal za starom oronulom kućom i dalje postoji. Suze nisu izostale, a kako je rekla slepa baka, sad joj je srce na miru, tako da "može i da umre".

- Ovde imamo sve, ali nam nedostaje naša kuća. Volela bih da se to obnovi, da imam šta deci da ostavim - kaže Desanka.

Danas imaju sve što im treba, plakar, kupatilo, frižider i toplu vodu, a mlada Ana, koja je dugo patila jer joj najbliži žive u katastrofalnim uslovima, kaže da je jako lep osećaj ponovo zagrliti majku.

- Za mene je ovo nestvarno. Predivno. Jako je lep osećaj doći i zagriliti majku posle ne znam ni ja koliko godina. Mislila sam da sam sama, ali nisam, ima ljudi koji hoće da pomognu. Osećam se jako sada - kaže mlada Ana.

Saša je treća godina srednje škole, a Ana je studentkinja. Svesna svoje sudbine, pored studija i radi i zarađuje za sostveni život.

- Ti si nam jedna majka, ne bismo te se odrekli nikad. Nisam ih video od svoje devete godine. Srećan sam što su dobili kuću i drago mi je što su vidim na okupu majku, babu i sestru - rekao je Saša u emisiji "Exploziv" na TV "Prva".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.