PRETIO JOJ PREKO SINA DA ĆE JE UBITI: Detalji jezivog nasilja u porodici - Nasilnik uhapšen po hitnom postupku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 19:48

PRETIO JOJ PREKO SINA DA ĆE JE UBITI: Detalji jezivog nasilja u porodici - Nasilnik uhapšen po hitnom postupku!

Sa poda hodnika zgrade žrtvu je odvezla Hitna pomoć.

Muškarac je uhapšen danas po hitnom postupku, nakon što ga je njegova bivša supruga iz Kraljeva prijavila zbog pretnji smrću koje je dobila od njega, a koje joj je preneo desetogodišnji sin, objavila je ona na svom Tviter nalogu.

Njemu je prvobitno određena zabrana prilaska i komuniciranja do 48 sati u odnosu na decu i nju, nakon čega je mera i produžena, a potom i preinačena u pritvor.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Povodom njegovog hapšenja oglasila se i sama žrtva brutalnog nasilja, koja je očajno molila za pomoć nadležnih, iz straha za sopstveni, a i život njihove dece.

- Hvala vam svima, ljudi. Bez vas bih sigurno bila samo brojka. Hvala i novinarima na koje ste me uputili. On je danas uhapšen po hitnom postupku. Šta će biti dalje, ne znam. Ovim putem želim da ohrabrim sve koji trpe bilo kakav oblik nasilja da javno istupe - napisala je žrtva.

Hvala vam svima tviter ljudi. Bez vas bih sigurno bila samo brojka.

Hvala i novinarima na koje ste me uputili.

On je danas uhapšen po hitnom postupku.

Šta će biti dalje, ne znam.

Ovim putem želim da ohrabrim sve koji trpe bilo kakav oblik nasilja da javno istupe

— Dušica (@nemoguovoopet) August 1, 2023

Kako je žrtva rekla za medije do prebijanja je došlo u oktobru prošle godine, a nasilnik joj je i nedavno pretio smrću i to preko maloletnog deteta.

- Mi smo razvedeni i bivši suprug insistirao je da vidi decu iako nije bio za to predviđen dan. Nisam to dozvolila jer je mlađi sin morao da uči i sprema se za školu, a ja sam imala poslovni sastanak. Međutim, na sastanku mi je zvonio telefon, dete me je zvalo i reklo da otac želi da ga vidi. Nisam ni slutila da će se desiti nešto loše - rekla je ona.

Ali... nasilnik je došao da je napadne.

Zadobila je teške telesne povrede.

A sa poda hodnika zgrade ju je odvezla Hitna pomoć.

Izjavu policiji dala je sutradan, kada je došla k sebi.

Javni tužilac je tada naredio njegovo hapšenje, jer je postojala procena visokog rizika po njenu  bezbednost.

Naslinik je prvobitno bio osuđen na 10 meseci zatvora, ali nakon uložene žalbe pušten u kućni pritvor, sa zabranom prilaska žrtvi i bilo kakve komunikacije sa njom u trajanju od godinu dana.

Ipak, tu nije kraj teroru kroz koji Dušica prolazi zbog nasilnog bivšeg partnera.

- Mlađi sin mi je rekao da će bivši muž da me ubije, da me izbode nožem. Poručio je da neće biti kao prošli put, nego da će ovaj put stvarno da me ubije. Sinu je u telefonskom razgovoru rekao da će ostati bez oba roditelja, ako ja ne povučem tužbu. Rekao je da će za pravdu da ubije 20 ljudi i da robija 40 godina zatvora ako treba, a ja sam odmah otišla u policiju i prijavila ga - navodi prestravljena žrtva.

Ističe da zbog straha za život nije smela da ode na posao.

- Tužilac je naložio da ga krivično gone. Danas nisam otišla na posao iz straha. Ja znam sa kim imam posla i od početka procesa sam više puta organima naglasila da će me ubiti kad-tad, bilo je čak i u zapisnicima te moje izjave. Iz Centra za socijalni rad zvali su me jutros i napisali da postoji visok rizik da će počiniti nasilje, kao i da nije adekvatno kažnjen. Dobio je zabranu komunikacije i prilaska na 48 sati - ističe sagovornica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.