PREMINUO SILVIO BERLUSKONI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2023, 10:48

PREMINUO SILVIO BERLUSKONI!

Najnovija vest postresla je svetsku javnost.

Preminuo je Silvio Berluskoni u 87. godini u Milanu, javljaju italijanski mediji.

Silvio Berluskoni rođen je 29. septembra 1936. godine u porodici bankarskog radnika. Godine 1961. diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Milanu.

Tokom studija Silvio je radio kao pevač na kruzerima, a po završetku fakulteta osnovao je kompaniju Edilnord, koja je postala poznata po izgradnji modernog stambenog naselja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na periferiji Milana.

Sedamdesetih godina Berluskoni se iz građevinskog sektora preselio u sektor telekomunikacija, a 1978. osnovao Fininvest holding, u okviru kojeg je 1980. pokrenuo prvi nacionalni privatni televizijski kanal Kanal 5, a kasnije i Italija 1 i Rete 4. Berluskonijeve tri televizije spojena su u mrežu Mediaset, koja se ravnopravno takmiči sa državnim kanalima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.