Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2023, 13:44

PREMINUO JOŠ JEDAN KOMANDANT HRVATSKE VOJSKE: Šef ratne mornarice Zdravko Kardum umro u 70. godini

Bio je komandant na fregatama klase Koni

Bivši komandant Hrvatske ratne mornarice viceadmiral Zdravko Kardum preminuo je u Splitu nakon kratke i teške bolesti, objavio je zadarski portal.

Rođen je 25. februara 1953. godine u Nuniću, a u Jugoslovenskoj narodnoj armiji, pre dolaska u HV, radio je kao specijalista za protivbrodske rakete, komandant brodskog raketno-topničkog odseka, zamenik komandanta na brodovima klase Rade Končar, komandant sistema PZO (SA-N >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << -4) i kamandat brodskog raketno-artiljerijsko odseka.

Najduže, 7,5 godina, bio je zamenik komandanta na fregatama klase Koni. Kasnije je radio i kao komandant na fregatama Koni, nakon čega je napustio JRM i dobrovoljno pristupio Hrvatskoj vojsci.

Podsetimo, ranije danas u Zagrebu je u 93-oj godini života preminuo penzionisani general Anton Tus.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.