PREMIJERKA BRNABIĆ DANAS U ŽENEVI Biće potpisan Sporazum o uspostavljanju Centra WEF-a u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2022, 08:37

PREMIJERKA BRNABIĆ DANAS U ŽENEVI Biće potpisan Sporazum o uspostavljanju Centra WEF-a u Srbiji

Fokus u radu Centra biće na veštačkoj inteligenciji i bioinženjeringu.

Predsednica Vlade Ana Brnabić boraviće danas u Ženevi, gde će sa zvaničnicima Svetskog ekonomskog foruma (WEF) biti potpisan Sporazum o uspostavljanju Centra WEF-a za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, prvog takvog u regionu Zapadnog Balkana.

Premijerka će u sedištu Svetskog ekonomskog foruma u Ženevi, imati bilateralni sastanak sa osnivačem i izvršnim direktorom WEF-a Klausom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Švabom i predsednikom Foruma Borgeom Brendeom.

Nakon toga, biće potpisan Sporazum o uspostavljanju Centra Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, 16-og u mreži centara foruma u svetu i prvog u regionu Zapadnog Balkana.

U ime Vlade Srbije, Sporazum će potpisati direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, u prisustvu premijerke Brnabić i zvaničnika Svetskog ekonomskog foruma.

Brnabić je ranije danas najavila da će sutra biti potpisan taj sporazum, ističući da je to veliko priznanje za sve što je do sada urađeno na tom planu i priznanje za našu nauku, kreativnost i znanje.

Centar će, prema njenim rečima, početi sa radom 1. marta i biće povezan sa sličnim centrima koje Svetski ekonomski forum ima u svetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.