PREMIJER SLOVENIJE POD ISTRAGOM: Proverava se kako je Robert Golob postao vlasnik četiri solarne elektrane

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2024, 14:50

PREMIJER SLOVENIJE POD ISTRAGOM: Proverava se kako je Robert Golob postao vlasnik četiri solarne elektrane

Star Solar inače je dobijao od države godinama podsticaje za proizvodnju struje, a pretpostavlja se da je reč o više od dva miliona evra.

Nakon razvoda od supruge predsednik slovenačke vlade vlasnik je kompanije Star Solara, a antikorupcijska komisija ispituje da li je sve bilo po zakonu.

Istražitelji su zakucali na vrata slovenačkog premijera Roberta Goloba, nakon što je dnevni list "Delo" objavio da je postao vlasnik Star Solara, kompanije koja se bavi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proizvodnjom struje. Vlasništvo je upisano posle brakorazvodne parnice sa bivšom suprugom Janom Nemec Golob, a u sklopu kompanije posluju četiri solarne elektrane.

Za novu direktorku kompanije postavljena je Luna Golob, premijerova maloletna ćerka. Sada će antikorupcijska komisija doneti rešenje da li je u celoj transakciji bio sukob interesa, a iz kacelarije Roberta Goloba poručuju da slovenački zakoni ne zabranjuju vlasništvo u preduzećima dok se obavlja visoka politička funkcija.

(Srbija Danas/Novosti)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.