PREKO TRNJA DO ZVEZDA: Unatoč diskriminaciji, školovao se i napredovao, trpeo UVREDE, a sada SPASAVA ŽIVOTE (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 17:19

PREKO TRNJA DO ZVEZDA: Unatoč diskriminaciji, školovao se i napredovao, trpeo UVREDE, a sada SPASAVA ŽIVOTE (FOTO/VIDEO)

Još uvek nema potpuno poverenje pacijenata.
Ganeš Baraija (23) iz indijske države Gudžarat, živi je dokaz da ništa nije nemoguće. Uprkos diskriminaciji, uspeo je da se školuje i važi za “najnižeg lekara na svetu”.
Kada je napunio četiri godine, roditelji su primetili da mu glava prerasta telo, i odveli kod lekara. Ustanovljen je redak poremećaj, pa je dečak morao da nosi specijalan “šlem”.
U školi su ga surovo ismevali, posebno zbog niskog rasta, ali je imao i prijatelje čija podrška je pomogla da se fokusira na učenje.
Jednog dana, njegovom ocu farmeru je ponuđeno 1.200 dolara da proda sina, nakon čega bi život nastavio u cirkusu kao klovn. Čovek...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.