PREDSEDNIK VUČIĆ VEČERAS OBILAZI VOJNIKE I POLICAJCE

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2023, 16:59

PREDSEDNIK VUČIĆ VEČERAS OBILAZI VOJNIKE I POLICAJCE

Predsednik Srbije i vrhovni komandant naših oružanih snaga Aleksandar Vučić obići će večeras vojne i policijske formacije u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ova inspekcija bezbednosnih snaga uslediće odmah posle alarma koji se "uključio" u komandi NATO u Monsu posle tenzija koje je izazvao premijer takozvanog Kosova Aljbin Kurti višenedeljnim terorom nad srpskim stanovništvom u našoj južnoj pokrajini.

Danas je preneto da zaposleni u Savezničkoj (NATO) komandi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za operacije u Monsu su prekinuli godišnji odmor i jutros su pozvani na sastanak u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

Vlada velika zabrinutost zbog trenutne situacije u našoj južnoj pokrajini. Kako prenose naši dobro obavešteni izvori, u zapadnoj vojnoj alijansi ocenjuju da se Kurti "oteo kontroli" i da postoje visoka očekivanja o angazovanju Vojske Srbije. 

Vojni stratezi u NATO su očigledno ozbiljno shvatili jutrošnje obraćanje predsednika Srbije i vrhovnog komandanta naših oružanih snaga Aleksandra Vučića, koji je, između ostalog, demantovao laži da je naša vojska prešle administrativnu liniju sa KiM da bi uhapsila trojicu pripadnika tzv. kosovske policije.

- Nikada naši organi nisu prešli administrativnu liniju  ako budemo prelazili bićete obavešteni onako kako sam rekao komandantu Kfora...i ako budu prelazili, neće se vraćati - upozorio je šef države.

Predsednik je istakao i da će Srbi na Kosovu i Metohiji preduzimati mirne korake na putu za svoju slobodu, u skladu sa međunarodno pravnim normama, ali i da Srbija neće više obaveštavati nikoga o svojim koracima.

- Što se nas tiče, više nikoga nećemo obaveštavati, sem oko podizanja ili spuštanja borbene gotovosti, osim svojim obaveza prema NATO i koje ćemo uvek u potpunosti da ispunimo u ksladu sa Rezolucijoim 1244. Trudićemo se da sačuvamo mir, ali upozoravamo sve one kojima nije stalo do mira i koji žele da Srbi malo tiše, a ne ovako glasno budu iseljeni sa severa Kosova, da se to neće dogoditi. To je sve što imam da im kažem. Neka razmišljaju, neka tvrde da je u pitanja blef, realnost, potpuno mi je svejedno - rekao je predsednik tokom obraćanja javnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.