Ministarstvo odbrane demantovalo tvrdnje Kurtija o hapšenju naoružanih lica sa KiM

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 15:29

Ministarstvo odbrane demantovalo tvrdnje Kurtija o hapšenju naoružanih lica sa KiM

Ministarstvo odbrane ovim putem još jednom odlučno demantuje tvrdnje koje je izneo aktuelni šef privremenih organa samouprave u Prištini Aljbin Кurti.

On pokušava da obmane javnost da su pripadnici Vojske Srbije učestvovali u lišavanju slobode tri naoružana lica sa Кosova i Metohije, koja su protivpravno nosila oružje i kretala se duboko u teritoriji centralne Srbije.

Vojska Srbije obavlja svoje radne zadatke na administrativnoj liniji sa AP Кosovom i Metohijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u skladu sa pozitivno-pravnim propisima Republike Srbije, naredbama vrhovnog komandanta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i shodno Vojno-tehničkom sporazumu iz Кumanova iz 1999. godine.

Vojska Srbije svoje akcije koordinira sa međunarodnim snagama koje se nalaze na teritoriji AP Кosovo i Metohija na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i u celosti ispunjava sve svoje, važećim propisima predviđene obaveze.

Vojska Srbije nikada neće dozvoliti da je lica iz Prištine koja se u kontinuitetu služe lažima na patološkom nivou poput Aljbina Кurtija, dovode u kontekst u kom ona nije.

Vojska Srbije će i ubuduće odlučno nastaviti da obavlja sve zadatke koje pred nju postavi vrhovni komandant predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i da ispunjava sve zakonom predviđene obave, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ministarstvo odbrane demantovalo tvrdnje Kurtija o hapšenju naoružanih lica sa KiM

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 18.Jun.2023

SRBIJA – Ministarstvo odbrane ovim putem još jednom odlučno demantuje tvrdnje koje je izneo aktuelni šef privremenih organa samouprave u Prištini Aljbin Кurti. On pokušava da obmane javnost da su pripadnici Vojske Srbije učestvovali u lišavanju slobode tri naoružana lica sa Кosova i Metohije,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.