PREDSEDNIK OPŠTINE STARA PAZOVA SPORTISTA GODINE

Izvor: TvojPortal.com, 02.Jan.2012, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK OPŠTINE STARA PAZOVA SPORTISTA GODINE

Izvor: tvojportal  PREDSEDNIK OPŠTINE STARA PAZOVA, MUNICIPALITY OF AMBIS , IZABRAN ZA SPORTISTU GODINE, A I VEKA. TO MAJKA VIŠE NE RAĐA.
Slobodni udarci Gorana Jovića odavno postali mera za meru svih stvari u municipality of AMBIS 
Redakcija sportskog programa” Žutih talasa” ,RTV Stara Pazova, izabrala je za opštinskog sportistu godine, a i veka , Gorana Jovića, predsednika opštine amaterizma, biznisa i sporta,(AMBIS) ,municipality of AMBIS,za 2011.U obrazloženju koje >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << je prilikom svečanog uručivanja u izabranom opštinskom lokalu „Vojvodina „ na Gajića bari , pročitao Dragan Bursać,izabrani , lični izveštač predsednikov, urednik sportsko-rekreativnog i dekorativnog programa ove medijske opštinske kuće ,koja o vlasti uvek ponešto umilno cvrkuće,je navedeno da je ovo 42.


po redu izbor sportiste godine , ali da se ovo prestižno priznanje veoma cenjeno u celom sportrskom svetu od Krnješevaca do Surduka,našem voljenom vođi dodeljuje i za osam godina unapred za njegov neizmerni doprinos razvoju sporta i razonode , koji je nekad u ovom kraju meren Celzijusom, a sad se ne može izmeriti ni Farehajtom, pa otud se više i ne meri nego je predsednikov slobodni udarac postao mera za meru svih stvari, pa i sportskih u Pazova municipality of AMBISU.
Lokalni žurnalisti, prateći vokali predsednikovi, trubaduri lokalne vlasti


Svojim prodornim glasom od kojeg i zeleno lišće otpadne ukoliko se u tom trenutku nađe na grani ( a zašto ne, kao da mu neko brani ?) prelazeći prethodno neprimetno u žutu fazu,onaj neodoljivi Bursaćev glas koji i vrapce toliko potrese da čim ga čuju upisuju se na listu čekanja ptica seilica,glas koji je u stanju da probudi visibabe na Fruškoj gori i da ih pre roka podstakne na cvetanje , usred zime kad im vreme nije,onaj Bursaćev glas koji ume da bude tako umilan, kao pisak pištaljke od kojeg navijači i slušaoci žutog razglasa usred noći shvate da im nema spasa pa pokušavaju da ga se oslobode i isteraju iz slušnih rezervi vrišteći pri tom kao prateći vokali predsednikovi. Kojih među lokalnim žurnalistima , trubadurima lokalne vlasti ima onoliko koliko i glasova za slova Vukove azbuke , Svi ti trubadurski vokali istrajno I uporno daju sve od sebe u slavu predednikovu,pretvarajući se često u prateće cvrkute sa lepim željama.
Predsednikov VIP separe nedalko od uspavanog, umornog dimnjaka ciglane u tranziciji na Gajića bari

I evo ga , odjekuje glas Dragana Bursaća , sportskog žurnaliste od posebnog predsenikovog poverenja sa tajnom misijom, od kojeg podrhtavaju kristalne čaše u žutom salonu izabranog opštinskog ugostiteljsko- rekretaivnog VIP bircuza na Gajića bari ispod usparvnog, umornog dimnajka Ciglane u tranziciji . Od slojevitog sazvučja slušaocima žutog razglasa dobro poznatog glasa, evo,počinju da u znak poštovanja, a možda još i straha i sažaljenja ,spadaju jakne i damski mantili sa čiviluka,nastaje pometnja među vešalicama, što poput ne baš uspokojavjućih vibracija dopire do ona tri pingvina koja su iz jedne nordijske agencije za obezbeđenje peuzeta da čuvaju novoizgrađenu i još neisprobanu udrugu mini- bazena , kada-”Bojanova i Jovaova korita “ u Novoj Pazovi .
Sluteći da uticaj gama zraka svog izabranog žurnaliste i medijskog pratećeg vokala Bursaća, (Dragana Bursaća ), za koga je jednom prilikom egzaltiran rekao da će ga kad-tada odlikovati oredenom ŽSE ( Živa sportska enciklopedija ) , predsenik municipality of AMBIS, slavodbitnik u najavi, osumnjičio je specijalne čiviluke zbog mogućnosti začetka protesta vešalica, naslutio nekakve pometnje među kristalnim šašama, vinskim snašama, i stoga iz opreznosti ostao u svojoj kožnoj jakni kao i nekoliko večeri pre ,na gala večeri priređenoj u čast postavljenja na dužnost direktora Gradske bilioteke , zaslužnog žutog kadra i zahvalnosti prema prethodnom direktoru koji je ovo postavlejnje omogućio svojim odlaskom u mirovinu.Vrata od VIP salona u kome se održava ova SSV ( sportska svetkovina veka ) su zatvorena korišćenjem za ove svrhe specijalno urađenog izolatora u tvrtki “Tucanik i instruktori “,tako da se kulminacija euforije ne izlije u bliže okruženje i slučajno ne dopre do DD , dežurng dimnjaka ,u blizini ,na Gajića ciglani, koji se uzdiže kao spomenik zahvalnosti žutoj tranziciji,a koji se naherio , pocrneo i pokunjio sumnjajući da su sve cigle koje su za njega glasale i u njemu se nastanile do sledećih izbora ,ubeđene da će baš te izbore izgubiti i pootpadati iz dimnajaka .( Ju, naopkao!) .
Tako je govorio predsednikov Zaratustra

I poče besedu na podijumu, na gori, predsednikov izabrani,lični žurnalista , verni pratiilac svih liderovih dostignuća i posrnuća , čije je remek- delo Fudbalska srpska kuća, predsednikov izabrani ,ovlašćeni Zaratustra, Dragan Bursać.”Da sam zno da će me zadesiti ova ničim zalsužena počast uručivanja priveska sportiste godine predsedniku opštine , municipality of AMBIS,našem voljenom Goranu, svih opštinskih uspeha dobardanu, a ne zgubidanu ,kako opozcija podmeće, ali još dugo neće, odvajao bih od usta najskupocenije svoje reči iz autorskih emisija čak i po cenu da slušaoci mojih sportskih specijala budu i osiromašeni i uskraćeni za po jedan živopisni , bujni opis događanja na terenu, a naročito ispred gola i iza gola, u kojemu su uvek stative nešto imale da kažu kao da su bile žive. A to su i bile . Žive.Žive živcate, ako baš hoćete da znate. Bar one na terenima u Donjem Sremu, ej, na kojima je pre tri decenije sadašnji slavodobitnik , Jović ( Goran Jović ) ,tada još uvek samo naš perspektivni i omiljeni Gricko, ali ne , još uvek ne, i naš omiljeni opštinski vođa, počinjao svoju blisatavu karijeru sportskog radnika koja će ga dovesti do zvezdanih visina srpskog fudabala. Na kojima će zablistati neslućenim bleskom i sjajem van vremena i prostora.
Dve zastavice i pištaljka pride , mladog međažnog sudije Gorana Jovića za trofej “Preka kaldrma “

Kad je kao mladi međašni sudija-stažista na istorijskoj utakmici u Sremskim Mihaljevcima, na neutralnom terenu , odigranoj za trofej “Preka kaldrma “ između FK “Čelo bašte “ iz Dobrinaca i “Vrabac Podunavac “ “ iz Belegiša , pored legitmne kornerske crvene zastavice, samoinicijativno upotrebio i ilegalno znamenje –žutu zastavicu i sad s pravom zahteva da mu se sve vreme od tog datuma, duže od 25 godina, uračuna u stranački staž žutih, ali je dobio odgovor da je to bilo čak nekoliko godina pre nego što je DS i formiran.Da bi ukazao na očigledni prekšaj koji se kažnajva dosuđivanjem jedanesterca, Jović , mlad međašni sudija je na toj utakmici u Sremskim Mihaljevcima izvadio pištajku iz potaje i sa njome u ustima, kornerskim zastavicama , crvenom ( propisanom ) i žutom ( ilegalnom) , u rukama, uz maksimalno sadejstvo zvučne i vizuelne signaizacije tražio da glavni sudija dosudi kazneni udrac, a kad ga ovaj nije poslušao, sam je šutirao sa bele tačke i izveo prvi kazneni udarac jednog sudije na terenu uputivši loptu ka nebranjeom golu. Pošto glavni sudija taj pogodak nije priznao,međašni je delilac pravde , Jović ( Goran Jović ) doviknuo proročanske reči koje će izmeniti svu dotadašnju istoriju fudbala :”Bek na loptu svoje pravo nema / Da je rukom kao golman takne “. I prekinuo utakmicu koja sve do danas nije nastavljena , niti je registrovana službenim ili bilo kakvim rezultatom , o čemu svake godine najmanje jednom raspravlja visoki savet svetskg fudbalskog pravosuđa, a iMišel Platini lično je prilikom otvaranja Srpske fudbalske kuće čvrsto obećao da će ovo pitaje pokrenuti sa mrtve tačke, to jeste sa centra, čime bi Jović dobio nepravedno uskaraćeno obeštećenje…
Reporter sjakti zajedno sa celim prvim timom Žutih talasa na predsednikovim sporstkim visijama


Koliko skormno može da priemeti i nasluti ovaj predsedikov izabrani reporter, on na tim visinama ( blago nama ) kao da tek počinje, pa zajedno s njim, samo u sferi svoje reporterske nadležnosti u službi istine, sjaktim profesinano i ja, kao ceo prvi tim Žuth talasa…Da sam mogao nalsutiti da će mene strefiti rola koja ću sa uzbuđenjem , ali nedovoljnom snagom odigrati , obratio bih se ocu staropazovačkog amateskog, privrednog , a nartočito medijskog i sportskog čuda zamolnicom: “Ako to može, o, moj, oče, nek me ova rola mimoiđe”.
Gricko iz mladosti rane je izabrani medijski otac opštinskog novinarskog deteta

Da , baš tako, naš uzvišeni predesednik, dragi naš Gricko iz mladosti rane, nije niko drugi nego moj izabrani žuti, medijski otac.Pokazaće su uskoro, ako to nije svima već postalo jasno, svakom stanovniku municipality of AMBIS , da sve blagodeti u kojima uživamo su ustvari očevina, koju su nam stekli i podarili naši žućkasti opštinski očevi i oci, sa voljenim vođom, našim današnjim slavodbitnikom kao predvodnikom lokalnog, žutog plemstva na čelu.Stoga je redakcijski kolegijum sportskog udesa opštinskog razglasa “ Žuti talasi “ uz sasluženje njegove razvodničko-stražarske produkcije v.d. producenta, v.d.razvodnika medijske straže ,v.d. koordinatora Agitpropa municipality of AMBIS, v.d. direktora, v.d. glavnog i odgvornog urednika radijskih žutih talasa i narandžastih sličica iz tv albuma javnog servisa “Vaše je pravo da ne znte ništa drugo osim onog što vam kaže predsednikov Agitrprop “, Miloša Lazića –Miška , rešio i rešava da se za sportistu godine od 2011 . postavi Goran Jović.
Sportista godina za period od 2011- 2019 u seriji “To majka više ne rađa”


Za ovo zvanje, znanje-imanje, titulu sportiste godine , izabran je i za period od još osam godina unapred,sve od 42-50. po redu( 2011-2019) .“
Visoki funkcioner Agitprpoa municipality of AMBIS i lični predsednikov reporter, Dragan Bursać, je zatim objasnio da će lik i delo sportiste 2011-2019. godine biti osvetljen i rasvetljen kako postojećom gradskom rasvetom, tko i onom koja će se i ubudće graditi na seoskim raskršćima i igralištima, u koju će biti , kao i dosad , ugrađivani oni kojima je to njihova borba dala. Da bi se to ostavrilo, do 14. januara na ofarbanom razglasu “Žuti talasi “ biće emitovano 13 epizoda iz serije “To majka više ne rađa”, a pored emtovanja na lokalnoj TV mreži serija će kao celovečernji film biti prikazana na velikom vojačkom ekranu tokom manifestacije “Vrela zima u brdima” na novoizgrađenoj letnjoj pozornici u Vojki , čijoj izgradnji na inicijativu porodice Lazić iz Vojke, ( oca Dušana i sinova Miloša-Miška i Ljuibinka,mr tambure ,sa statusom opštinskog paradnog svirca ) je nemerljiv doprinos dao i sam predsednik poklanjajući iz budžeta za ovaj kulturni objekat kojemu neće biti ravnog u Jugositičnoj Evropi ,sumu od 100 hiljada evra.
Letnja pozornica u Vojki ,mini pič teren i priredba Vrela zima u brdima

Da se radi o unikalnom letnjem kazalištu, pozorištu i divaldu u Vojki, selu u kojemu inače duže od veka nije izvedena nijedna pozorišna predstava ,svedoči i podatak da letnju pozornicu nemaju ni Dubrovnik, ni Budva, pa se Dubrovačke ljetnje igre i Festival Grada tetara izvode na gradskim trgovima, pijacama i drugim odgovarajućim poljanama.
Da izbor predsednika opštine za sportistu godine ima i kulturnu dimenziju, uočila je i Anđelka Mali, zaslužni umetnik reči u Agitpropu Stare Pazove, municipality of AMBIS,koja je u novogodišnjem broju opštinskog fotošopa “Pazovačko zrcalo, predsednikov fotoalbum” u svojoj redovnoj kolumni posvećenoj izgradnji letnje pozornice u Vojki,inače njenom rodnom mestu, kritikujući projektanta zbog uskogrudosti i malih dimenzija letnje vojčke bine, zapazila da na njoj neće moći da se izvode sve manifetacije iz programa “Vrela zima u brdima “, pošto postoji opravdana bojazan da otopljni sneg vodom ne dokapitalizuje kanal nad kojim će se pozornica uzdizati i tako ohrabri podzemne vode na narastanje. I što je najvažnije, po mišljenju Art urednice za izuzetnost u Agitpropu municipality of AMBIS , već pominjana Vojčanke Anđelke Mali, je u Jovićevoj tituli sportite godine , pa i veka, prepoznala i očekivano uplitanje sudbine u vidu kulturne dimenzije.Ona je ukazala da mali gabariti letnje pozornice u Vojki ograničavaju i samu mogućnost da se po ideji predsednika Jovića , idejnog koprojektanta ovog objekta kulture, kome nema ravnog ni u Krnješevcima, pa ni u Brestaču, a ni šire, njene transformacije u mini pič terene za odigravanje fudbalskih susreta ,čemu bi takođe trebalo da posluži. U pomenutoj kolumni Anđelke Mali se zaključuje :”Uostalom, da bina treba da bude veća,potvrdio je i predsednik opštine Goran Jović, kad je upoznat sa projektom, a on je čovek koji je radio u kuturi.Druge elementa projekta nismo analizirali.” I ne treba.
Razglednica sa jezera Tanganjike :”Vozi, Miško !”

Posle progašenja Gorana Jovića , predsednika opštine i člana Izvršnpg odobra FSS,za opštinskog sportistu godine, a i veka u Staroj Pazovi, municipality of AMBIS ,izvden je kraći kuturno-zabavni program u kome je bilo zapažena numera v.d. koordinatora Agitpropa,Miloša Lazića-Miška ,koji je kratko probesedio na opštu radost predsnikovu , a i prisutnih, kao i opravdao odsutnih ( kojih nije bilo ):”Kad je pretprošlog leta u svojstvu pripadnika najužeg članstva vođstva puta bio sa orlovima na svetskom fudbalskom prvenstvu , naš voljeni opštinski vođa je našao vremena i energije da nas se seti i sa obala jezera Tanganjika posalo nam razglednicu rascvetanih tropskih krajolika sa porukom “Vozi, Miško!”. Time je on sa ogromne udaljenosti nedvosmisleno potvrdio da ima poverenja u mene kao vođu navale i u ceo nezavisni, slobodoumni stvralački tim Žutih talasa, da ćemo ispuniti svaku od deset njegovih zapovesti koje mi je zadao kad me je svojom voljom doveo na ovo mesto postavljajući me za razvodnika obalske straže da budno pazim kako se nečijom nesmotrenošću ne bi koja kap istine izlila .A sad bi to bilo vrlo opasno pošto smo dobili posmatrače iz Evropske unije u liku tri pingvina iz polarnih krugova , koji bi jedino smeli i mogli da se pobune i povedu za sobom ili pred sobom široke slojeve budućih kupača, plivača i neplivača, navijača,šaptača…”
Old mane Novac & deill Radivoj - Starina Novak i deli Rardivoje( koji nema više šta da deli, sve je odavno podeljeno ).

Goran Jovićsportista godine stare pazovepredsednik opštine stara pazova

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.