PRAVNO SMO SILOVANI, NEMA KOMPROMISA Orban izričit - ne pristaje na Makronov dogovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2023, 17:31

"PRAVNO SMO SILOVANI, NEMA KOMPROMISA" Orban izričit - ne pristaje na Makronov dogovor

Orban izričit!

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da su Poljska i Mađarska izrazile neslaganje u vezi sa migracionom politikom Evropske unije, ali je rekao to ne mora nužno da znači da će bilo kakav konačan dogovor o tom pitanju biti blokiran.

- Oni su za stolom izrazili svoje neslaganje koje su već izrazili na ministarskom nivou, ali nije takve prirode da se blokira odluka koja bi bila doneta kvalifikovanom većinom - rekao je Makron >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na konferenciji za novinare u Granadi, nakon sastanka šefova država ili vlada EU, prenosi Rojters.

Mađarski premijer Viktor Orban ranije danas je ocenio da države članice Evropske unije nemaju šanse da postignu sporazum o migracijama.

- Lideri EU su se prvobitno složili da će propisi o migracijama zahtevati jednoglasnost, ali je to promenjeno na poslednjem samitu. Pošto su Mađarska i Poljska potpuno izostavljene iz novog migracionog paketa, nemoguće je postići novi dogovor jer smo "pravno silovani", tako da posle ovoga nema šanse da bude bilo kakvog kompromisa i dogovora o migracijama. Politički je to nemoguće. Ne danas, uopšteno govoreći, narednih godina - rekao je Orban.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.